Без болгара нет Амкара - популярен транспарант, който вече дълги

...
Без болгара нет Амкара - популярен транспарант, който вече дълги
Коментари Харесай

Петър Занев пред ТОПСПОРТ: Сърцата на руснаците се печелят със себераздаване, отговорна игра и сериозно отношение

" Без болгара нет Амкара " - известен транспарант, който към този момент дълги години стои гордо на стадиона в Перм. Поредният наш съотечественик, който оставя значима следа в историята на " червено-черните " е Петър Занев.

Един от водачите на националния ни тим се съгласи да даде просторно изявление за читателите на ТОПСПОРТ , в което разкри формулата на " българския триумф " в един от обичайните клубове на Премиер лигата.

Занев приказва обширно за спецификата на тамошния шампионат и главната цел пред Амкар, която през тази акция е обвързвана със запазването на елитния статут. Фланговият бранител е зареден с оптимизъм и по отношение на бъдещето на държавния ни отбор, който по негово мнение е подобрил своето показване под управлението на Петър Хубчев.

А какво мисли той за протичащото се в нашата Първа лига и по какъв начин може да се възроди българския футбол, прочетете в изявлението му по-долу:

 Страхил Попов пред ТОПСПОРТ за националния тим, Турция, ЦСКА и Гриша Ганчев
Страхил Попов пред ТОПСПОРТ за националния тим, Турция, ЦСКА и Гриша Ганчев

" ЦСКА го чакат положителни дни под управлението на Гриша Ганчев "

Пепи, здравей. В момента провеждаш следващата си зимна подготовка с Амкар (Перм). Поради спецификата на съветския шампионат, тя е малко по-дълга от тези на други европейски отбори. Как успяваш да издържиш и душевен, и физически?

-Всичко е въпрос на мотивация, на предпочитание и тласък. Разбира се подготовките са много дълги поради огромния интервал, през който се организират. Все отново би трябвало да се подготвиш съществено за шампионата, който е много сериозен и тежък. Хубавото при нас е, че по време на подготовките ни се позволява да бъдем с нашите фамилии. Така, че в това естество, когато жена ми и децата са при мен по време на лагера в Анталия, за мен е доста по-лесно.

Повече от 4,5 години си част от Амкар. Превърна се във фундаментална фигура за клуба. Труден ли беше пътя до това несъмнено самопризнание? Как се печелят сърцата на корави хора като руснаците?

-Вече 4,5 години съм част от Амар, въпреки че в случай че върна времето обратно, много бързо мина това време, даже не съумях да го усетя. За моя наслада позитивните страсти са повече от отрицателните. Сърцата на руснаците се печелят със себераздаване, с виновна игра, съществено отношение по време на мачове и тренировки. Мисля, че хората го правят оценка и ми се доверяват. Човек би трябвало да се потвърждава всеки ден изключително в спорта.

 Снимка 257967
Източник:

Българската линия в Амкар е пословична. Кой от всички българи играли за отбора се употребява с най-голямо почитание от почитатели? Има ли късмет скоро още някой наш съотечественик да облече екипа на " червено-черните "?

-Най-голямо почитание, освен това считам безусловно справедливо, управление и почитатели имат към Жоро Пеев и Захари Сираков. Мартин Кушев също. Благо Георгиев игра с триумф тук. Но въпреки всичко мисля, че Пеев и Сираков са дали най-вече на този тим. За мое огромно страдание сега единствено аз съм българин, въпреки че се надявам в най-скоро да време да притеглим още един наш съотечественик в състава, тъй като и на мен ще ми бъде много прелестно и по-лесно, когато имам още един българин до себе си. Всичко обаче е въпрос на договаряния, интерес, тъй че се надявам лятото още един футболист от България да заиграе с екипа на Амкар.

 Михаил Александров пред ТОПСПОРТ за кариерата в Русия, Лудогорец и възможното му завръщане в ЦСКА
Михаил Александров пред ТОПСПОРТ за кариерата в Русия, Лудогорец и възможното му завръщане в ЦСКА

" Желанието ми е да видя България на огромен конгрес,независимо дали съм в състава, или не "

Конкуренцията за оставане в елита на Русия ще бъде жестока. Предполагам си уверен, че Амкар ще се пребори за своето избавление. Кои обаче са най-големите ви съперници за постигането на тази цел?

-Тази година се озовахме в нежелана за нас обстановка. След изиграните кръгове до момента, не е загадка, че се намираме на 13-то място. Конкуренцията ще бъде много тежка и яростна. Мисля, че до 8-о място в Премиер лигата, всички отбори са застрашени от изпадане. С две следващи победи може да се окажеш на въпросната позиция, а респективно с две следващи загуби може да стигнеш и до последната позиция. Предстоят ни 10 финала до края на шампионата. Трябва пределно мобилизирани да влезем в тези мачове, тъй като нашата стратегия е много сложна. Но както се споделя, лесни мачове няма и както аз обичам да споделям, ние обичаме да играем против по-силните противници и против тях играем много по-успешно.

Най-голямо почитание, освен това считам безусловно справедливо, управление и почитатели на Амкар имат към Жоро Пеев и Захари Сираков.

Следиш от близко подготовка на Русия за Мондиал 2018. Ще се оправят ли руснаците с организацията на шампионата? Ще бъде ли на равнище Сборная и в чисто футболен аспект?

- От това, което проследявам в медиите, много интензивно вървят подготовките на всички игрища. Мисля, че съвсем всички от тях към този момент са подготвени. Феновете чакат с неспокойствие откриването на Мондиал 2018. Русия е много огромна страна, тъй че стадионите ще са цялостни. Изградиха топ уреди, на които и аз ще имам достойнството да играя. С организацията също мисля, че ще се оправят. Очаква ни едно добре проведено международно състезание. Хубави игрища, хубави терени, добър климат. Всички предпоставки са налице.

 Снимка 343216
Източник:

И като заговорихме за национални тимове, какво се случва с нашия народен тим? Виждаш ли някакъв напредък под управлението на Петър Хубчев?

-Вижда се, че след идването на Петър Хубчев националният тим изигра мощни мачове. Разбира се, има и защо да съжаляваме. Особено, че против по-слабите съперници не взехме максимума от точки, които ни се искаше. Отборът е в развой на създаване. Има много млади момчета, които влязоха да играят. Бъдещето е пред тях, а ние опитните ще оказваме помощ с каквото можем несъмнено, в случай че ни се гласоподава доверие. Просто би трябвало да се остави този треньорски щаб да работи с отбора и мисля, че резултатите ще бъдат налице.

 Георги Костадинов пред ТОПСПОРТ: Макаби (Хайфа) дава отговор на моя нрав, в Левски оставих късче от себе си
Георги Костадинов пред ТОПСПОРТ: Макаби (Хайфа) дава отговор на моя нрав, в Левски оставих късче от себе си

" Убеден съм, че един ден ще осъществя фантазията си - да стана първенец със " сините " "

Не смяташ ли, че упованията към националния тим са повишени? Как оценяваш възможностите ни за класиране на Евро 2020? Ще ми бъде забавно и твоето мнение за новия шампионат на УЕФА - Лига на нациите?

- Не мисля, че упованията към националния тим са повишени. Просто на хората им се желае да се класираме на огромен конгрес. Самите публицисти също го желаят. Вече тук е въпросът до какъв брой ни стигат силите и дали ще оправдаем упованията. Ние самите футболисти също го желаем това. Все отново ние демонстрираме себе си. Не мисля, че има състезател от националния отбор, който да не желае да играе на огромен конгрес и да го гледат толкоз доста хора. Дано се класираме на Европейско състезание. Всичко зависи от нас.

Вижда се, че след идването на Петър Хубчев националният тим изигра мощни мачове. Има много млади момчета, които влязоха да играят. Бъдещето е пред тях, а ние опитните ще оказваме помощ с каквото можем несъмнено, в случай че ни се гласоподава доверие.

Лига на Нациите е добър шампионат за нас, тъй като ще играем с тимове, които са от нашата рогозка. И несъмнено имаме по-голям късмет да ги победим, и да се класираме напред. Всичко ще си проличи, когато дойдат тези мачове. Всичко зависи от нас самите.

Години наред си надалеч от родната футболна реалност. Въпреки това, следиш ли какво се случва в българския футбол? Кой е твоят любимец за спечелването на купата?

-Доста време съм в чужбина, само че несъмнено, че проследявам българското състезание. Информирам се какво се случва с тимовете в Първа лига. Два тима са съперници за купата тази година. Според мен това са Лудогорец и ЦСКА. Доста забавна борба ще бъде напролет. На мен самия също ще ми бъде доста забавно да видя кой ще бъде първенец. Надявам се интригата да се резервира до последния кръг. Но кой ще завоюва златните медали, и аз самичък не мога да кажа.

 Снимка 298394
Източник:

Много твои някогашни ръководители и съотборници в Литекс към този момент блестят с екипа на ЦСКА. Ще успее ли Гриша Ганчев да върне славното добро име на " армейците "?

-Не е загадка, че ръководителите, които бяха в Литекс в този момент са в ЦСКА. Мисля, че с годините господин Ганчев е потвърдил, че до какъвто и тип спорт да се допре, постоянно жъне триумфи. Ще пристигна и това време, когато и ЦСКА ще стане първенец. Въпросът е по кое време.

 Снимка 310435
Източник:

Моето персонално мнение е, че българският футбол може да върви нагоре, когато има повече президенти на тимове, които се интересуват, вкарват лични средства и фактически се интересуват от напредъка на своите клубове в дълготраен проект. Такива са господин Ганчев и господин Домусчиев. То се и вижда от метода, по който се работи в тези клубове. Всичко е професионално. Колкото повече тимове има с такива президенти, толкоз повече конкуренция ще има в българския шампионат. Както и националният тим след време ще бере плодовете от тези школи, които се основават. Да се надяваме, че с времето ще бъдат от ден на ден и повече такива президенти и тимове. Само по този начин българският футбол ще излезе от рецесията.

 Петър Занев ще има нов старши-треньор в Амкар
Тимът на Петър Занев ще има нов старши-треньор

Гаджи Гаджиев напусна Амкар след неуспеха за Купата на Русия

Обмисляш ли завръщане в българското състезание или към момента има какво да покажеш на интернационалната сцена?

-Вижте във футбола в никакъв случай нищо не се знае. При нас специалността е такава, че за шест месеца всичко може да се промени. Сега имам още 2,5 години контракт с Амкар и към този момент не мисля да се връщам в България. Докато имам мощ още да играя на открито, се надявам да поиграя още 2-3 години зад граница.

Мисля, че с годините господин Ганчев е потвърдил, че до какъвто и тип спорт да се допре, постоянно жъне триумфи. Ще пристигна и това време, когато и ЦСКА ще стане първенец. Въпросът е по кое време.

И като за край, какви са околните и по-дългосрочни цели на Петър Занев?

-Моята цел тази година беше спечелването Купата на Русия, само че за огромно страдание отпаднахме нещастно откакто играхме на -17 градуса, не знам по какъв начин го позволиха съдиите и делегатите, против Авангард (Курск). Завършихме 0:0 в постоянното време и бяхме отстранени след осъществяване на дузпи, за мое огромно страдание. Целта ми е оставане на Амкар в Премиер лигата на Русия, тъй като това го желаят и самите почитатели. Все отново този тим към този момент 20 години играе в елита на страната. Надявам се да останем в групата на майсторите.

 Петър Занев: Шефовете на Амкар увериха, че всичко ще ни бъде изплатено
Занев: Шефовете на Амкар увериха, че всичко ще ни бъде изплатено

" Играем добър футбол, има хора на трибуните "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР