Без биодобавка в горивата през зимата - това е едно

...
Без биодобавка в горивата през зимата - това е едно
Коментари Харесай

Петролната и газова асоциация предлага мерки за цените на горивата

Без биодобавка в горивата през зимата - това е едно от предложенията на Българската петролна и газова асоциация, с цел да се понижат цените на бензиностанциите, оповестява. Представители на огромните вериги се срещнаха с вицепремиера Томислав Дончев и предложиха ограничения за бистрота на бранша.

Според асоциацията компаниите в сектора и в този момент работели на минимална облага. Те желаят държавното управление да им помогне в диалозите с Комисията за защита на конкуренцията, с цел да получат законово право да разгласяват себестойността на продуктите си. Петролната и газова асоциация предлага при надзор от страната да е ясно, кой тъкмо е тестван и какво тъкмо е нарушил. Но съгласно огромните вериги решаването на политически проблеми не можело да става за сметка на цели сектори от стопанската система.

За концепцията на властта в касовите бележки от бензиностанциите да се вижда - кое е индустриалната цена на горивото, кое са налози, кое облага, бизнесът споделя, че имало и плюсове, и минуси. Каквито и да са ограниченията обаче, съгласно асоциацията, не е действително да се чака реакция на пазара в идващите дни.

„ Предложихме няколко ограничения.  Предложение за понижаване на цената на горивата, разбори на пазара и така нататък Следва да се обсъдят и с Управителния съвет, само че отидохме с съответни оферти. Това, което обсъждаме, са в това число и ограничения, които изискват държавна интервенция, някои от тях и смяна в законодателството, т.е. не е нещо, което може да се случи в границите на ден-два. Има и такива ограничения, само че има и ограничения, които изискват смяна в законодателството. Търсим своя метод да дадем своя принос за нормализиране на пазара ”, сподели изпълнителният шеф на Българската петролната и газова асоциация Андрей Делчев.

В последните две седмици цените на бензина паднаха доста – с над 15 стотинки за литър. Дизелът също коства по-малко, макар че спадът не е толкоз огромен. Според петролната и газова асоциация поевтиняването няма нищо общо с митингите, а с интернационалните пазари. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР