Без банкова гаранция за регистрация на бензиностанцияЧадър над сивата икономика.

...
Без банкова гаранция за регистрация на бензиностанцияЧадър над сивата икономика.
Коментари Харесай

Слагат чадър над сивия сектор

Без банкова гаранция за регистрация на бензиностанция


Чадър над сивата стопанска система. Така ръководителят на Българска петролна и газова асоциация Валентин Златев разказа предлагането за отсрочване на закона за горивата. След дълги и яростни диспути депутатите от парламентарната Комисия за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система взеха решение да отсрочат с до шест месеца единствено наредбата за регистрация на търговците на горива. Но по този начин законът, който влезе в действие на 28 януари, действително не може да се ползва. След какъв брой време наредбата ще бъде призната не е ясно.

“Дирекция има, има и назначени хора, а наредбата за законопроекта ми е на бюрото. Ако не бяха импортирани промени в закона сред първо и второ четене, които обаче уреждат проблемите на бизнеса, нямаше да има такова закъснение ”, разяснява министърът на стопанската система Емил Караниколов. По думите му до месец ще е подготвен регистърът на компаниите, търгуващи с горива.

“Създавате тежък проблем и действително желаете да отмените преследването на нарушителите в нашия отрасъл. В никакъв случай не може да възприемем отсрочване на влезнал в действие закон ”, разяснява Златев по време на дебатите преди окончателното гласоподаване на текстовете.

При регистрация на бензиностанциите да не се изисква банкова гаранция от 20 хиляди лева, гласят признатите от комисията промени в закона. Облекчават се и разпоредбите за зареждане на техниката в мините и строителните машини, каквито претенции имаше от страна на бизнеса.

В страната има 4000 легални бензиностанции, сподели ръководителят на комисията Емил Димитров.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР