Без български представители ще премине вторият квалификационен ден на супер

Без български представители ще премине вторият квалификационен ден на супер ...

Българите отправят поглед към основната схема след първия ден на 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open.

Без български представители ще премине вторият квалификационен ден на супер турнира по тенис на маса 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open с награден фонд от 190а000 долара. В основната схема български представител ще бъде Теодор Александров, който стартира участието си в четвъртък. Денислав Коджабашев и Стефан Тодоров спряха във втория кръг на пресявките. Коджабашев се бори, заличи пасив от два гейма, но в крайна сметка отстъпи пред румънеца Рарес Сипос с 2:4 (4:11, 8:11, 11:9, 11:8, 4:11, 7:11).
"Много трудно навлязох в мача. Съперник е в много по-добра момента форма. След първите два гейма направих промени, като посоката на сервиса например. Успях да изравня, но в крайна сметка той имаше и повече късмет във важните моменти", сподели Коджабашев.

 
В деня, в който се отбелязва Международният ден на левичарите, Стефан Тодоров на два пъти се изправи срещу играещи с лява ръка съперници. В първия двубой надделя над Ерик Глод (Люксембург), но във втория отстъпи на италианеца Леонардо Мути с 0:4 (3:11, 9:11, 5:11, 3:11).
"Смятам, че разликата в класата беше определяща за загубата ми. Не можах да се настроя на неговото темпо, съперникът ме изпреварваше във всяка ситуация и просто нямаше какво да направя", заяви Тодоров.
Интересно присъствие имаше днес в квалификацията при мъжете. В пресявките участва двукратният финалист в турнира в Панагюрище - Кента Мацудайра. Японецът стартира с успех над своя сънародник Шого Тахара и продължава битката за място в основната схема утре. "Доволен от първия си мач. Радвам се, че отново съм в Панагюрище и се надявам този път да спечеля турнира", смело обяви Мацудайра. В схемата на женските двойки Калина Христова и Ивет Илиева загубиха с 1:3 (8:11, 12:10, 5:11, 6:11) от португалките Рита Финс и Цзени Шао. Българките признаха, че опонентките са притежавали малко повече класа, което е било решаващо за крайния изход. "Това обаче не означава, че не може да се конкурираме с тях. В решаващите моменти те не допускаха лесни грешки. В разиграванията бяха малко по-стабилни", сподели Ивет Илиева. "Предстои ни Европейско първенство. Ще се опитаме да оставим добри впечатления, борейки се с най-силните отбори на континента", допълни Калина Христова. Днес турнирът продължава с последните два кръга на квалификациите. Зрителите в "Арена Асарел" ще имат възможността да се насладят както на мачовете на сингъл, така и на двойки и смесени двойки. Именно при миксовете ще видим Калина Христова и Стефан Тодоров, които ще започнат участието си директно от втория кръг. В 17:05 часа започва мачът им срещу представителите на Холандия - Брит Еерланд и Лауренс Тромер. Всеки почитател на тениса на маса, който присъства в залата, ще може в края на деня да се бори за различни награди, сред които и смарт телефон, а още петима ще имат шанса да играят за други фен-артикули, свързани с турнира. Големият печеливш ще бъде изтеглен в неделя. Той ще си тръгне с чисто нов LED телевизор!

Източник: sportal.bg