Без български представители ще премине вторият квалификационен ден на супер

...
Без български представители ще премине вторият квалификационен ден на супер
Коментари Харесай

Българите отправят поглед към основната схема след първия ден на 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open

Без български представители ще премине вторият квалификационен ден на супер шампионата по тенис на маса 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open с награден фонд от 190а000 $. В главната скица български представител ще бъде Теодор Александров, който започва присъединяване си в четвъртък. Денислав Коджабашев и Стефан Тодоров стопираха във втория кръг на пресявките. Коджабашев се бори, заличи пасив от два гейма, само че в последна сметка отстъпи пред румънеца Рарес Сипос с 2:4 (4:11, 8:11, 11:9, 11:8, 4:11, 7:11).
" Много мъчно навлязох в мача. Съперник е в доста по-добра момента форма. След първите два гейма направих промени, като посоката на сервиса да вземем за пример. Успях да изравня, само че в последна сметка той имаше и повече шанс във значимите моменти ", показа Коджабашев.

В деня, в който се отбелязва Международният ден на левичарите, Стефан Тодоров на два пъти се изправи против играещи с лява ръка противници. В първия дуел надви над Ерик Глод (Люксембург), само че във втория отстъпи на италианеца Леонардо Мути с 0:4 (3:11, 9:11, 5:11, 3:11).
" Смятам, че разликата в класата беше определяща за загубата ми. Не можах да се настроя на неговото движение, противникът ме изпреварваше във всяка обстановка и просто нямаше какво да направя ", съобщи Тодоров.
Интересно наличие имаше през днешния ден в квалификацията при мъжете. В пресявките взе участие двукратният финалист в шампионата в Панагюрище - Кента Мацудайра. Японецът започва с триумф над своя съотечественик Шого Тахара и продължава борбата за място в главната скица на следващия ден. " Доволен от първия си мач. Радвам се, че още веднъж съм в Панагюрище и се надявам този път да печеля шампионата ", самоуверено разгласи Мацудайра. В схемата на женските двойки Калина Христова и Ивет Илиева изгубиха с 1:3 (8:11, 12:10, 5:11, 6:11) от португалките Рита Финс и Цзени Шао. Българките признаха, че съперничките са имали малко повече класа, което е било решаващо за крайния излаз. " Това обаче не значи, че не може да се конкурираме с тях. В решаващите моменти те не допускаха лесни неточности. В разиграванията бяха малко по-стабилни ", показа Ивет Илиева. " Предстои ни Европейско състезание. Ще се опитаме да оставим положителни усещания, борейки се с най-силните тимове на континента ", добави Калина Христова. Днес шампионатът продължава с последните два кръга на квалификациите. Зрителите в " Арена Асарел " ще имат опцията да се насладят както на мачовете на сингъл, по този начин и на двойки и смесени двойки. Именно при миксовете ще забележим Калина Христова и Стефан Тодоров, които ще стартират присъединяване си непосредствено от втория кръг. В 17:05 часа стартира мачът им против представителите на Холандия - Брит Еерланд и Лауренс Тромер. Всеки обожател на тениса на маса, който участва в залата, ще може в края на деня да се бори за разнообразни награди, измежду които и смарт телефон, а още петима ще имат шанса да играят за други фен-артикули, свързани с шампионата. Големият печеливш ще бъде изтеглен в неделя. Той ще си тръгне с чисто нов LED тв приемник!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР