Без България да е приела дефиниция за енергийна бедност няма

...
Без България да е приела дефиниция за енергийна бедност няма
Коментари Харесай

Станишев: Без приета дефиниция за енергийна бедност няма да получим втория транш по Плана за възстановяване

Без България да е приела формулировка за енергийна беднотия няма да получи втория транш от заплащането по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ). Това заяви българският евродепутат Сергей Станишев по време на конференция, отдадена на високите цени на силата и решаването на казуса на семействата, които не могат да се отопляват.

" През януари България има желание да изиска второ заплащане по Плана за възобновяване от 1 милиард и 400 милиона лв.. За да се случи това обаче, едно от съответните условия, това е да има и формулировка за енергийната беднотия. Без нея няма да могат да се усвояват редица средства, свързани с обновяването на жилищния фонд, енергийната успеваемост, които са заложени в Плана за възобновяване ", сподели Станишев.

Ако заплащането се проточи във времето, това ще отсрочи и приемането на остатъка от сумата по проекта, в размер на 10 милиарда лв., съобщи Сергей Станишев. Затова той прикани за политическа воля и взаимоотношение сред институциите за приемането на определение за енергийна беднотия.

" Имаме потребност в действителност от сложна държавна национална политика за ограничение на енергийната беднотия и за съответни ограничения в поддръжка - и на бизнеса, изключително на дребните и междинни предприятия, и на хората. "

Станишев напомни, че страната ни е с най-вече енергийно небогати в Европейския съюз и повода по тази причина са ниските приходи. Заради това и семействата, които ще попаднат в дефиницията за енергийна беднотия ще са най-вече в Европа, позволи той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР