Без аптека остават близо 30 села в област Кюстендил. Жителите

...
Без аптека остават близо 30 села в област Кюстендил. Жителите
Коментари Харесай

Без аптека в 30 кюстендилски села

Без аптека остават близо 30 села в област Кюстендил. Жителите на село Коняво нямат достъп до медикаменти от близо 10 години и това ги слага пред доста компликации.

" Трудностите са пътешестване до града с рейс или частни коли. И е доста мъчно, а ние година след година остаряваме и пътуването ни става все по-трудно. Вчера бях в града за медикаменти. Обиколих 12 аптеки и тъкмо това, което ми трябваше го нямаше и се наложи да се обаждам на дъщерята в София да го доставят от там ", сподели Михаил Миланов - гражданин на село Коняво.

" Едно хапче да те заболи глава - няма от къде да го вземеш ", споделя госпожа Костадинова - гражданин на селото.

Марияна Александрова - кмет на село Коняво " работи " и като водач, и като аптекар и като персонален доктор, тъй като по този метод оказва помощ на жителите на селото.

" Имаме доста проблеми, решаваме си с хората. Но казусът с аптеката ни е от доста години. Нямаме аптека, тъй като нямаше кой да се наеме. Но в този момент сме говорили с хора от Кюстендил и ще ни намерят фармацевт, тъй като това е огромният проблем ", посочи кметът на село Коняво.

Управата на село Коняво е получило заричане от фармацевт от Кюстендил, който ще им обезпечи човек, който да обслужва аптеката в селото. Жителите се надяват това да се случи в най-скоро време.

Вижте целия диалог във видеото

Репортер: Али Мисанков


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР