Без акт 16 и с огромен риск за пешеходците –

...
Без акт 16 и с огромен риск за пешеходците –
Коментари Харесай

Новият варненски булевард отвори с огромен риск за пешеходците

Без акт 16 и с голям риск за пешеходците – по този начин проработи новият бул. във Варна “Васил Левски ”. Движението бе пуснато след ревизия на Бойко Борисов в четвъртък. Така той съблюдава обещанието си обектът да отвори преди Великден, само че довършителните работи ще лишават още време.

За пешеходците идните действия в действителност по никакъв начин не са “довършителни ”. Те са извънредно основни, тъй като пасарелките не работят. Съоръжението край стадион “Спартак ” е на фаза “скеле ”, а това под пресечния бул. “Цар Освободител ” е без парапети – все пак по празниците не бе обезопасено и хора минаваха с риск да паднат. Транспортната артерия може да се пресича по други две мостчета и върху кръговите кръстовища от горната страна – само че те са на прекомерно огромно разстояние между тях. Проблемът е голям край стадион “Спартак ”, защото ширината разрешава секване на мантинелата – и хората прибягват пред лудо профучаващите коли. Патрулки пробват да овладеят ситуацията.

“Васил Левски ” е със статут на градска автомагистрала и по трасето му (стара и нова част) няма светофари. От крайезерния път до крайната му източна точка се стига за 4-5 минути, което носи изключителни удобства за трафика. Въпреки това сега и за водачите има проблеми, защото липсват табели за позволената скорост. Засега е общоприета в градски условия – 50 км/ч.

 

ЦВЕТИСТО

“Опитват се да го окепазят ” – с тези думи кметът на града Иван Портних парира през вчерашния ден пред Би Ти Ви критиците на плана. Наклоненото кръгово кръстовище, което обра много неодобрение, за него е “революционен план ”. Без отговор обаче остана остарелият въпрос какъв брой тъкмо коства булевардът. Сметките започнаха от 113 млн. лева, 85 млн. лева от които даде страната.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР