БЕЙРУТ/ЙЕРУСАЛИМ (Ройтерс) – Израелска атака срещу кола в Южен Ливан

...
БЕЙРУТ/ЙЕРУСАЛИМ (Ройтерс) – Израелска атака срещу кола в Южен Ливан
Коментари Харесай

Хизбула казва Израел да „плати цената“, след като атаката уби 3 деца в Ливан

БЕЙРУТ/ЙЕРУСАЛИМ (Ройтерс) – Израелска офанзива против кола в Южен Ливан умъртви три деца и тяхната баба в неделя, оповестиха ливанските управляващи, защото израелската войска сподели, че офанзива на Хизбула от Ливан е умъртвила израелски жител в Северен Израел.

Подкрепяната от Иран ливанска формация Хизбула съобщи, че е дала отговор на израелския удар, в който са били убити три девойки на възраст сред 10 и 14 години погубен посредством изстрелване на град Кирят Шмона в северен Израел.

Това е първият път, когато Хизбула разгласи потреблението на това съответно оръжие по време на четириседмични конфликти с израелските сили, наблягайки рисковете на ескалация.

В изказване Хизбула сподели, че в никакъв случай няма да толерира офанзиви против цивилни и нейният отговор ще бъде „ корав и мощен “.

„ Врагът ще заплати цената за своите закононарушения против цивилни “, сподели законодателят на Хизбула Хасан Фадлала пред Ройтерс.

Израелските военни споделиха, че нейните войски са атакували транспортно средство, „ разпознато като хипотетично транспортно средство за терористи “ в Ливан в неделя, и изследват известията, че има цивилни вътре.

Служебният министър-председател на Ливан Наджиб Микати го назова „ непоносимо закононарушение “. Външният министър Абдала Бу Хабиб сподели на Reuters, че Ливан ще подаде тъжба до Организация на обединените нации за убийството на цивилни, в това число деца, при нападението.

Кадри, излъчени от телевизионната станция al-Mayadeen, демонстрират по какъв начин спасители отстраняват един от жертвите от към момента тлеещите остатъци от колата.

В отчет на ливанските сили за сигурност се споделя, че децата са били убити, когато Израел е нацелил колата, в която са били, до момента в който се е движила сред селата Айната и Айтарун.

Баба им също беше убита, а майка им беше ранена.

Израел и Хизбула си разменят огън през границата, откогато палестинската въоръжена формация Хамас и Израел влязоха във война на 7 октомври Това е най-лошото принуждение през границата, откогато Израел и Хизбула водят война през 2006 година

Израелската войска сподели, че израелец е бил погубен в неделя при нахлуване на Хизбула над границата, без да дава повече детайлности.

Микати се срещна с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в Аман по-рано в събота и акцентира смисъла на работата за преустановяване на огъня в Газа и прекъсване на израелската експанзия в Южен Ливан, заяви държавната осведомителна организация.

>

СВАЛЕН ДРОН

По-рано в неделя израелските военни оповестиха, че противовъздушната им защита е прихванала дрон, летящ към Израел от Ливан, до момента в който е бил над ливанска територия, и че противотанкова ракета, изстреляна от Ливан, е блъснала региона Yiftah в Северен Израел.

Хизбула разгласи няколко офанзиви против израелски позиции на границата благодарение на управляеми ракети и други оръжия.

Израелската войска сподели, че дронът е разпознат, летейки надълбоко от вътрешната страна Ливан към Израел.

Ливанската държавна Национална новинарска организация, цитирайки собствен сътрудник, заяви по-рано, че Хизбула е свалила неприятелски дрон над Южен Ливан, като останките са паднали над селата Зебдин и Харуф ​​на 30 км (20 мили) от границата.

Нямаше коментар от страна на Хизбула по отчета.

Хизбула за първи път разгласи потреблението на противовъздушни ракети по време на последните военни дейности. < /p>

При случай на 3 км (2 мили) от границата разследваща група, обвързвана с ливанското придвижване Амал, съдружник на Хизбула, сподели, че четирима от нейните парамедици са били ранени от удар на израелски дрон.

< p> Асоциацията на ислямските скаути Ал-Рисала сподели, че дронът е блъснал две коли непосредствено, до момента в който спасителите са евакуирали хора от къща, ударена при по-ранна израелска офанзива покрай село Тайр Харфа.

(Докладване от Лайла Басам и Том Пери в Бейрут; Maytaal Angel и Emily Rose в Йерусалим; Написано от Том Пери; Редактиране от Conor Humphries, Giles Elgood и Aurora Ellis)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР