БЕЙРУТ (АП) — Подкрепяните от САЩ сили, които победиха групировката

...
БЕЙРУТ (АП) — Подкрепяните от САЩ сили, които победиха групировката
Коментари Харесай

Подкрепяните от САЩ сирийски сили, които победиха ИД преди 5 години, предупреждават, че групата все още представлява международна заплаха

БЕЙРУТ (АП) — Подкрепяните от Съединени американски щати сили, които победиха групировката Ислямска страна в Сирия преди пет години, предизвестиха в събота, че екстремистите към момента съставляват съществени рискове в целия свят и прикани интернационалната общественост да откри решения за хилядите бойци, които към момента се държат в пандизите й.

Изявлението на водените от кюрдите Сирийски демократични сили за отбелязване на петата годишнина от загубата на ИД последният откъслек от нейния самопровъзгласил се халифат пристигна часове откакто групировката пое отговорност за петъчната офанзива в Москва, оставила 133 жертви.

На 23 март 2019 година бойците на SDF превзеха източносирийското село Багуз, маркировка краят на халифата на екстремистката формация, който беше изсечен от огромни елементи от Сирия и Ирак. По време на ръководството си ИД грубо изтеза милиони хора и притегли хиляди мъже и дами от цялостен ​​свят да се причислят към редиците си.

„ Освобождаването на Багуз бележи основен миг. Нашите сили освободи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР