Бейби бум в Майчин дом“ на 1 март – за

...
Бейби бум в "Майчин дом"

снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

Бейби бум в „Майчин дом“ на 1 март – за ден се родиха 23 бебета

Бейби взрив в „ Майчин дом “ на 1 март – за ден се родиха 23 бебета. За съпоставяне – на 29 февруари те са били единствено 10. За лекарите случилото се е самобитен връх, тъй като приблизително дневно в най-голямата АГ болница у нас се раждат по 9 бебета.

„ 23 бебета за 24 часа в „ Майчин дом “ не са се раждали от години. Допреди 20 години имаше такива случаи доста. Но в последните години няма “, споделя акушерката Елена Тошева, която към този момент 48 години се грижи за новородените.

Бейби взрив в „ Майчин дом “ на 1 март

На първи март със секцио са се родили 10, а по по натурален път – 13 бебета. Сред тях и две двойки близнаци.

„ Такова дежурство е тежко, тъй като има интензивна работа както с естествените раждания, по този начин и с цезаровите разрези. Има и немалка неотложност. Няма планово при естествените раждания. Наистина голям триумф и двете двойки близначета са се родили обикновено, а не с цезарово сечение. 4 живи и здрави момченца. Майките са добре – щастливи “, споделя доктор Ирена Шикова – акушер-гинеколог, СБАЛАГ „ Майчин дом “.

23 раждания за 24 часа за лекарите от „ Майчин дом “ е самобитен връх

„ Средно са към 10 на денонощие, до момента в който това е в действителност самобитен връх – прелестна вест и за България “, сподели още доктор Шикова.

През предходната година в „ Майчин дом “ са родени 3186 бебета, а през предишния месец – 257.

Източник: Българска национална телевизия

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР