bett1open, полуфиналБелинда Бенчич – Мария Сакари 6-7(6), 6-4, 6-4Белинда Бенчич

...
bett1open, полуфиналБелинда Бенчич – Мария Сакари 6-7(6), 6-4, 6-4Белинда Бенчич
Коментари Харесай

Бенчич обърна Сакари след над 3 часа в Берлин


bett1open, полуфинал
Белинда Бенчич – Мария Сакари 6-7(6), 6-4, 6-4


Белинда Бенчич е първата финалистка на WTA 500 шампионата в Берлин. В доста забавен полуфинал, траял над 3 часа, швейцарката съумя да реализира поврат над международната №6 Мария Сакари – 6-7(6), 6-4, 6-4.

Двете изиграха дуел на високо равнище като Сакари залагаше на мощните си удари от дъното на корта, само че швейцарката отговаряше с извънредно ранно вдишване на топката и контра удари, които постоянно водеха до уинъри.

В последна сметка успеха за Бенчич бе закономерна, защото тя бе тази, която доста по-често стигаше до благоприятни условия за пробив. Те бяха общо 19, от които тя се възползва от 4. При Сакари брейкболите бяха 8, а осъществените 2.

Четири от пробивите в мача пристигнаха в първите шест гейма. Оттам насетне двете съумяха най-малко относително да стабилизират подаванията си, с цел да се стигне до тайбрека. В него Бенчич първа имаше сетбол при 6-5, само че с три следващи точки гъркинята обърна обстановката и поведе в резултата.

Още в откриващия гейм на втория сет олимпийската шампионка трябваше да се измъква от 15/40, само че това бе и последният случай за дълго време напред, в който тя имаше проблеми на сервис.

При 4-5 Сакари сервираше за оставане в сета. Последва един от най-дългите геймове, в които при петия си сетбол Бенчич вкара мача в съдбоносен трети сет.

В него сюжетът значително се повтори. Отново швейцарката първа отразяваше брейкболи – 3 при 2-2. При 4-5 още веднъж Сакари не устоя на напрежението. Първите два мачбола бяха отразени, тя имаше и геймбол, само че в последна сметка третият мачбол бе последната точка в дуела.

На финала Бенчич чака победителката от втория полуфинал сред Онс Жабур и Коко Гоф.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР