Бетовен: Анализът на неговата ДНК показа, че той не е

...
Бетовен: Анализът на неговата ДНК показа, че той не е
Коментари Харесай

Бетовен: Анализът на неговата ДНК показа, че той не е музикален гений

Бетовен: Анализът на неговата ДНК сподели, че той не е музикален талант. Бетовен е имал едва генетично влечение към синхронизиране на ритъма, дарба, тясно обвързвана с музикалността. Това сподели ДНК разбор, осъществен от интернационален екип от откриватели, в това число Института за естетична емпирика Макс Планк в Германия и Института по психолингвистика в Холандия.
Екипът проучва ДНК последователности, които са налични от предходно изследване. Изследователите от това проучване секвенираха генома на Бетовен, употребявайки достоверни кичури от косата му.

„ Изчислихме по този начин наречения „ полигенен резултат “,

знак за генетичното влечение на индивида към избрана линия или държание, и се фокусирахме върху способността за синхронизиране на ритъма, което е тясно обвързвано с музикалността “, изяснява водещият създател Лаура Веселдик.
Анализът сподели, че полигенният резултат на Бетовен не е задоволително висок, с цел да изясни неговата заложба в музиката.

„ Преди да правим какъвто и да е разбор, ние регистрирахме авансово изследването и подчертахме, че нямаме предварителни упования за оценката на Бетовен. Вместо това нашата цел беше да я използваме като образец за провокациите, които произтичат от правенето на генетични прогнози за човек, живял преди 200 години “, добави той.

„ Очевидно би било неправилно да се заключи от ниската полигенна партитура на Бетовен, че неговите музикални качества не са изключителни. Смятаме, че огромното противоречие сред това основано на ДНК предсказване и музикалния талант на Бетовен е скъп урок “, споделя един от водещите създатели Саймън Фишър.

„ Това демонстрира да вземем за пример, че би трябвало да внимавате, в случай че някой твърди,

че може да употребява генетичен тест, с цел да дефинира надеждно дали детето ви ще бъде музикално надарено или изключително надарено в някаква друга област на държание “, означи той.
Изследователите акцентират, че тяхната работа не изключва обстоятелството, че ДНК способства за музикалните умения на хората – предходни изследвания откриха 42% степен на приемственост за благозвучност.

Изследването на естеството на генетичния принос в огромни проби от хора може да даде значима визия за това по какъв начин и за какво нашите музикални качества и държание могат да варират, както и да ни помогне да разберем връзките сред музикалността и други черти, като да вземем за пример психологичното здраве. Въпреки това потреблението на ДНК данни за предсказание на държанието на човек остава неопределено.
Въпреки че се чака полигенното прогнозиране на резултата да стане по-точно в бъдеще, значимо е да запомните, че комплицираните човешки черти, в това число музикалните умения, не се дефинират само от гени или среда, само че се оформят от тяхното комплицирано взаимоотношение.

 

Източник: Current Biology, Medicalxpress /Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР