Бетонирането на плажната ивица далеч от погледа на институциите не

...
Бетонирането на плажната ивица далеч от погледа на институциите не
Коментари Харесай

Радев: Наблюдаваме варварско наливане на бетон по плажната ивица

Бетонирането на плажната линия надалеч от погледа на институциите не е в публичен интерес. Волята на законодателя е да бъде извънредно непоколебим към жителите, а в това време следим варварско наливане на бетон по плажната линия, надалеч от погледа на всички институции.
Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в отговор на апела от природозащитни организации да наложи несъгласие на измененията в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Радев беше на полигон " Ново село " край Сливен, където бе ВИП деня за високопоставени посетители на Националното тактическо обучение " Ответен удар 2019 ".
Очаква се правният екип на президентската институция да показа своята позиция по измененията в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, добави той.
Припомняме, на 13 юни депутатите одобриха измененията в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, с които не разрешиха разполагането на палатки, чадъри, шезлонги всевъзможни други плажни такъми върху пясъчните дюни. В същото време не се не разрешава застрояването на плажовете.
На идващия ден - 14 юни екоактивисти стачкуваха против измененията в Закона за Черноморието.
Още при започване на годината скандал провокираха редица градежи по Черноморието - Алепу и къмпинг " Градина " и " Арапя ", " Смокиня " което принуди и шефът на ДНСК да персонални на инспекция на място. За унищожаването на дюните край " Смокиня " даже се стигна и до публични обвинявания от прокуратурата.
През април месец обаче беше сигнализирано още веднъж за градеж по Черноморието - този път край екоплажа в предпазената околност Иракли.
В началото на май месец пък още веднъж се разгоря полемика по тематиката за къмпингуването.
Относно рецензията на Радев към заглавие в столичен всекидневник, президентът сподели, че почита всички медии, само че те би трябвало да печелят доверие с обективност, а не със систематични акции.
Припомняме, преди ден президентът съобщи, че " не поставя тапи и не строи пътища и автомагистрали " в отговор на заглавие в ежедневника, с което се изтъкваше, че поради наложено несъгласие върху Закона за държавната благосъстоятелност се поставя " запушалка " на градежа на автомагистрала.
Румен Радев акцентира, че няма нищо правилно в изказванието, че с наложеното несъгласие и със сезирането на Конституционния съд за измененията в Закона за държавната благосъстоятелност, е блокирал инфраструктурни планове.
" Чувам някакви предложения за разговор и в разговора да се взема решение истината. Според мен, разговорът би трябвало да върви преди упоритата операция, противоположното е опрощение ", разяснява президентът.
Президентът съобщи, че няма спрени каузи поради сезирането на Закона пред Конституционния съд. " Мисля, че медиите би трябвало да подхождат по-отговорно и към законите - да се четат по-внимателно и да се желае авансово мнение на специалисти, а не да се поставят гръмки и манипулативни заглавия ", сподели Румен Радев.
По мотив Съединени американски щати за закупуване на изтребителите F-16 Радев изиска гаранции от държавното управление. " Очаквам държавното управление да подсигурява, че няма орязване на бойните благоприятни условия съгласно декларираното от нас и българските данъкоплатци няма да дават парите си на халос. "
По думите на президента, всяко едно " мърдане " надолу и орязване на целия пакет води до неспособност за реализация на оперативните благоприятни условия на самолетите.
В понеделник американското посолство в България изпрати формален контракт за подписване на договорката на българското министерство на защитата. Все още не са известни детайлности от него, само че съгласно военния министър Красимир Каракачанов страната ни чака да заплати малко над 2 милиарда лв. за изтребителите и съответното въоръжение и образование на летците.
" Най-важното в този план, това което се пропуща, е не толкоз самият аероплан, а цялостният еднороден пакет - самолета, оборудването, въоръжението, спомагателното съоръжение към самолета, наземното съоръжение, което е голямо и образованието на персоналния състав ", разяснява Румен Радев.
Според президента, българските Военно-въздушни сили и Министерството на защитата са създали един доста добър, еднороден артикул, който е " оптимално изстискан, на най-малко, само че гарантиращ надеждни качества и оползотворяване на бойните благоприятни условия на самолета ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР