Бетонът е един от най-популярните строителни материали, използвани в съвременното

...
Бетонът е един от най-популярните строителни материали, използвани в съвременното
Коментари Харесай

Какво трябва да знаете, купувайки бетонобъркачки?

Бетонът е един от най-популярните строителни материали, употребявани в актуалното строителство. Създава се посредством разбъркване на цимент, който служи за свързващо вещество, и неподвижен материал, който е пълнител. Също по този начин към тази примес се прибавят вода и други субстанции, които забавят процеса на сгъстяване или придават характерностите на бетона като водоустойчивост или пък резистентност на заледяване. За да бъде полученият бетон с най-високо качество, с изключение на избора на верните пропорции, е значимо и сместа да бъде добре разбъркана от бетонобъркачкa. За това би трябвало да се употребяват единствено качествени, като тези на " Коледжиков " ЕООД потвърдили издръжливостта си по време на работа. Когато ни следва да се снабдим с бетонобъркачки, обаче би трябвало деликатно да обмислим какви качества ни е належащо те да имат. Нека да разгледаме в детайли въпроса по-долу.

С какъв потенциал би трябвало да бъдат бетонобъркачките?

Когато избирате бетонобъркачка, обърнете внимание на няколко съществени параметъра. Един от тях е потенциалът на машината. Бетонобъркачките могат да бъдат най-различни размери, според от това по какъв начин са направени, защо натоварване са планувани и какъв брой костват.

За построяването на еднофамилна къща от екип от четирима души е задоволителна бетонобъркачка с обща съдържимост към 160/180 л. При по-мащабни планове си коства да се намерения за по-голяма техника, която да издържи на натоварването. Бетонобъркачките нормално имат две вместимости - работна и обща. Работният потенциал дефинира оптималното количество създадена суровина, до момента в който общият потенциал е оптималната съдържимост на барабана. Важно е да я запомните тази специфичност, с цел да не ви подведе, когато избирате вашата машина.
 Снимка 605662
Източник:

Има ли значение формата на бетонобъркачката?

Различаваме бетонобъркачки с барабанен или камбанен смесител. Машините с тъпан са идеални за по-мащабни планове, тъй като събират повече и са по-мощни. Основното им преимущество е по-високият потенциал, който от своя страна ви разрешава да смесите доста повече суровина и тя за по-кратко време да бъде обработена. По-малкият размер е предопределен за работа за по-малък план.

Захранване на машината

На пазара се оферират еднофазни бетонобъркачки, трифазни и задвижвани от мотор с вътрешно горене. Днешните трифазни структури са доста по-здрави от еднофазните модели, само че това става за сметка на потреблението на електрическа енергия. Еднофазните машини ще бъдат доста по-икономични и постоянно са безусловно задоволителни. Атрактивно решение е и потреблението на мотор с вътрешно горене, което е идеално за строителство без достъп до електричество.

Стоманен или пластмасов тъпан?

Стоманените барабани са най-често срещаният материал и затова се оферират в по-широка гама от размери и стилове. Стоманените форми са епоксидни или прахово боядисани, само че могат да се износят до гол метал, който може да ръждяса, в случай че не се подсушава постоянно.

Пластмасовите барабани не корозират, само че металът е доста по-малко предразположен на абразия от пластмасата. Стоманен тъпан, който е поддържан безупречно чист, може да издържи доста по-дълго от пластмасов тъпан. Разбира се, това зависи и от сместа, която се обработва най-често в него.

Също би трябвало да имате поради и че голите стоманени повърхности могат да причинят " изгаряне на бетонобъркачката ", доста сходно на бетона, който е изгорял от мистрия. По създание ярко оцветеният бетон, който е доста корав, ще изтрие стоманата от барабана при смесването му. Белият бетон, който е изгорял, става светлосив. Течните смеси не са податливи, тъй като има доста по-малко триене.

Бензин или електричество?

Бензиновите мотори са най-често срещаният източник на сила при по-големите бетонобъркачки. Предимствата им са, че са независими. Не е належащо външно зареждане, тъй че те не зависят от изискванията на работното място. Недостатъкът е, че са шумни, горещи, изискват бензин и периодическа поддръжка. Най-същественият им минус е ауспухът. Бетонобъркачките задвижвани с бензин, в никакъв случай не би трябвало да се употребяват вътре, защото изгорелите газове на мотора могат да бъдат смъртоносни заради натрупването на въглероден оксид и въглероден диоксид.

Електрическите мотори са доста по-често срещани при по-малки, стационарни машини. Двигателите се оферират в разнообразни стойности на напрежение и конски сили. Обикновено по-малките модели употребяват мотори от 110 волта, 1/3 до 1-1/2 конски сили (HP), до момента в който по-големите миксери употребяват мотори от 220 волта, 1 до 5 HP.

Предимството на 110 волта е, че е налично съвсем на всички места, където има електрическо обслужване. Недостатъкът е, че електричеството от 110 волта черпи два пъти по-голям ампераж от електричеството от 220 волта за същия мотор с конски сили. По-големият ампераж изисква захранващи кабели с доста по-голям габарит и по-висок ампераж в контакта.

Обратно, електричеството от 220 волта разрешава потреблението на мотори с по-висока конска мощ, само че електрически контакти от 220 волта може да не са елементарно налични на всички места. Предимствата на електрическите мотори са, че постоянно не е нужна поддръжка или е нужна доста малко. Моторите са тихи, компактни и могат да прибавят единствено няколко % повече към покупната цена. И те могат да се употребяват на закрито. Електрическите мотори са по-ефективни и обезпечават повече въртящ миг от бензиновите мотори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР