Бетис спечели Купата на Краля след равенство 1:1 в редовното

...
Бетис спечели Купата на Краля след равенство 1:1 в редовното
Коментари Харесай

Драма с дузпи донесе трета Купа на Краля на Бетис

Бетис завоюва Купата на Краля след тъждество 1:1 в постоянното време и продълженията с Валенсия и 5:4 при осъществяването на дузпи във финала на конкуренцията, игран на стадион „ Ла Картуха “ в Севиля.

Символичните домакини от Севиля поведоха още в 11-та минута на конфликта за трофея след точната намеса на Борха Иглесиас. След тъкмо половин час игра обаче „ прилепите “ възвърнаха паритета след гола на Уго Дуро. До края на постоянните 90 минути и в спомагателните 30 двата тима по този начин и не съумяха да се преодолеят и по този начин закономерно се стигна до рулетката на дузпите.

При тях нямаше пропуск в първите шест осъществявания, преди влезлият в първото продължение Юнус Муса да се провали от бялата точка. Бетис, от своя страна, не сбърка нито един път, а победният изстрел от 11-те метра бе осъществен от друга промяна – Хуан Миранда.

За андалусийци това бе трета купа на страната и първа от 2005-а насам, когато тимът се наложи над Осасуна с 2:1 след продължения. Валенсия остава с осем трофея, като за последно победи през 2019, когато надделя Барселона с 2:1.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР