Бетис се утвърди на лидерската позиция в група C на

...
Бетис се утвърди на лидерската позиция в група C на
Коментари Харесай

Бетис наказа Рома и направи услуга на Лудогорец

Бетис се утвърди на лидерската позиция в група " C " на Лига Европа, откакто завоюва с 2:1 гостуването си на Рома. По този метод испанският отбор има цялостен актив от 9 точки и още след седмица може да си подсигурява присъединяване в идната фаза. Резултатът на " Олимпико " е добър и за Лудогорец, който резервира второто място с 4 точки, пред Рома с 3 и ХИК Хелзинки с 1.

В воин за Бетис довечера се трансформира резервата Луис Енрике. Той подаде за изравнителния гол на Гуидо Родригес в 40-ата минута, а в 88-ата донесе триумфа на своя отбор. За Рома прецизен беше Пауло Дибала от дузпа в 34-ата минута.

През уикенда Рома реализира доста скъп триумф при гостуването си на Интер в Серия " А ". Старши треньорът Жозе Моуриньо върна измежду титулярите Тами Ейбрахам, а офанзивното трио на домакините допълниха Пауло Дибала и Николо Дзаниоло.

С две победи от първите два мача в групата, Бетис дойде със самочувствие във Вечния град. Мануел Пелегрини още веднъж пусна от първата минута 41-годишният Хоакин, който се разписа против Лудогорец и стана най-възрастният създател на гол в евротурнирите. Атаката на севилци поведе Вилиан Жозе.

Десният бек на Рома Зеки Челик се контузи още в началните минути и беше сменен от Леонардо Спинацола. Руи Патрисио избави рисков удар на Серхио Каналес при първата добра офанзива на Бетис, а не след дълго Набил Фекир уцели гредата. Ситуацията на терена се промени след средата на първото част, когато гостите останаха без Фекир. Френският халф също получи контузия и вместо него се появи Луис Енрике. 

В 32-ата минута Айтор Рубиал докосна топката с ръка в наказателното поле на Бетис. Съдията Матей Юг в началото не уточни бялата точка, само че го направи след консултация с ВАР. Гостите дълго оспорваха решението и жълти картони получиха Клаудио Браво и Андрес Гуардадо. Дибала пък беше праволинеен и осъществя дузпата за 1:0 в интерес на Рома.

Бетис още веднъж взе самодейността след полученото попадение. Резервата Луис Енрике беше изведен очи в очи с Руи Патрисио, само че не можа да го преодолее. В 40-ата минута точно Луис Енрике подаде на Гуидо Родригес и той опъна мрежата от към 25 метра. Това беше едвам втори гол за аржентинския халф в последните две години. В самия завършек на полувремето изстрел на Дзаниоло срещна гредата.

В началото на второто полувреме имаше огромно разбървкане пред вратата на Бетис, само че Клаудио Браво попречи на Кристанте да върне преднината на Рома. Пелегрини усети, че отборът му се нуждае от прохлада в средата на терена и пусна Родри на мястото на Хоакин. испанците владееха топката по-продължително, само че мъчно създаваха положения пред Руи Патрисио. 

В 70-ата минута мощен удар на Дибала беше блокиран и Рома завоюва единствено корнер. Малко по-късно Андреа Белоти размени Ейбрахам, само че нито един път не заплаши вратата на гостите. В края на срещата никой не искаше да рискува. Малко по-активни бяха " джалоросите ", само че старанието им не докара до надвит гол. 

Такъв обаче означиха гостите в 88-ата минута след взаимоотношение сред двете от запасите на Пелегрини. Родри напредна по левия фланг и центрира, а Луис Енрике майсторски отклони топката с глава и я прати във вратата. Рома нямаше съвсем никакво време за ответна реакция, а Дзаниоло си изкара червен картон и ще пропусне ответния дуел в Севиля.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР