Бетис се класира за осминафиналите на Лига Европа, но го

...
Бетис се класира за осминафиналите на Лига Европа, но го
Коментари Харесай

VAR спаси Бетис срещу Зенит

Бетис се класира за осминафиналите на Лига Европа, само че го направи доста по-трудно от предстоящото. След като преди седмица победиха Зенит с 3:2 в Санкт Петербург, през днешния ден " зелено-белите " от Севиля с тъга устискаха нулево тъждество на своя " Бенито Вийямарин ". Зенит надигра испанския отбор, а в края единствено намесата на ВАР оказа помощ на домакините и гол на Дмитрий Чистяков беше анулиран поради нарушаване на Александър Ерохин в наказателното поле.

Вилиан Жозе водеше офанзивата на Бетис, а зад него действаха Серхио Каналес, Набил Фекир и Айтор Руйбал. В стартовите 11 на Зенит имаше петима бразилци, измежду които и привлеченият тази зима за 20 млн. евро Юри Алберто. На вратата пък застана 19-годишният Даниил Одоевский.

Руският първенец изигра доста мощно първо полувреме, в което не разреши на домакините да стигнат до нито едно чисто голово състояние. В 16-ата минута Артьом Дзюба центрира рисково към Юри Алберто, само че нападателят не можа да насочи удар. Зенит доминираше и в притежанието на топката, а домакините изчакваха комфортен миг да санкционират противника на контраофанзива.

В 31-ата минута Дзюба смъкна с глава за Юри Алберто, само че неговият изстрел беше блокиран. В 37-ата Гуидо Родригес почисти в последния миг след центриране на бразилеца, а полувремето приключи без никой от противниците да насочи прецизен удар към противниковата врата.

В началото на втората част гол на Юри Алберто беше анулиран поради тънка засада. Бетис отговори с греда на Едгар Гонсалес след центриране от корнер. Набил Фекир подсети за себе си с топовен шут от 25 метра, само че и той беше неакуратен.

Семак смени Дзюба с Иван Сергеев, който обаче остана изолиран от играта. В 73-ата минута Малком си завоюва фаул на границата на наказателното поле и единствено го извърши, само че стреля право в стената. Бившият футболист на Барселона беше в основата и на идната рискова офанзива на Зенит, приключила с удар в навън на Юри Алберто.

Последните минути бяха трагични. Зенит притисна севилци в тяхната половина
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР