Бетис е 12-ят испански отбор, който вече ще има поне

...
Бетис е 12-ят испански отбор, който вече ще има поне
Коментари Харесай

Бетис – 12-ят испански тим, с който играе роден отбор

Бетис е 12-ят испански тим, който към този момент ще има най-малко един мач против български клуб в Европа, написа " Мач Телеграф ". Досега най-малко един път нашите отбори са срещали с грандовете Реал и Барселона, нареждащите се незабавно след тях Севиля, Атлетико Мадрид и Валенсия, баските представители Атлетик Билбао и Реал Сосиедад, както и още четири клуба, които са имали мощни интервали като Виляреал, Осасуна, Сарагоса и Еспаньол.

Краен триумф сме имали единствено против " баските ", а да не загуби в Испания е успявал единствено ЦСКА против Реал Сосиедад през 1981 година - 0:0.
 Нападател на Бетис: Подготвени сме за всевъзможен процес на събитията
Нападател на Бетис: Подготвени сме за всевъзможен процес на събитията

" В клуба са удовлетворени от работата ми "

Най-голям брой тимове до момента сме срещали от Германия. Съперниците от страната четирикратен международен първенец са 16 - 13 в КЕШ, КНК и УЕФА/Лига Европа, както и още три в Интертото сред 1996 и 2008, когато посредством този шампионат се стигаше до Купата на УЕФА. А в случай че прибавим и отборите от някогашната Източна Германия (ГДР), то немските ни противници стават цели 19 на брой. Следват британските, които са 13, а испанските към този момент са с един по-малко.

И в този момент Бетис е огромният любимец, катет задачата най-малко пред Лудогорец е да избегне огромна загуба. Такива имаше при предходните две гостувания на " орлите " в Испания - 0:4 от Реал Мадрид през 2014 и 0:6 от Еспаньол през 2019-а. В тези два мача пък Лудогорец получи три червени картона - всичките през първите полувремена на двете срещи.

Специално в Севиля за момента традицията вещае загуба за нашите клубове с два гола разлика. С толкоз в този град са падали до момента Ботев Пд и Левски. През 1982-а " сините " са падали от безконечния противник на Бетис - Севиля с 1:3, а 13 години по-късно Ботев Пд падна в провинция Андалусия с 0:2 от същия отбор. Остава да забележим дали в този момент ориста на Лудогорец ще бъде по-добра от тази на всеки български отбор, стъпил в Испания.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР