Бета версия е налична за сваляне и тестване безплатноTeams е

...
Бета версия е налична за сваляне и тестване безплатноTeams е
Коментари Харесай

Microsoft Teams вече е достъпен и за Linux

Бета версия е налична за събаряне и тестване гратис

Teams е първото приложение от Microsoft 365, което става налично за Linux-базирани компютри
(екранна фотография: Microsoft)

Microsoft пусна Teams – приложението за корпоративни връзки, част от пакета 365 – и за консуматори на Linux. Бета версията се предлага сега във тип на пакети deb и rpm, оповестиха от софтуерната корпорация .

Microsoft Teams е първото приложение от Microsoft 365, което става налично за основани на Linux работни станции. То ще поддържа всички съществени характерности на версията за Windows, само че все още има някои ограничавания.

В блог обява компанията акцентира, че множеството клиенти на Microsoft употребяват устройства, работещи на разнообразни платформи, в това число Windows 10, Linux и така нататък Предвид това, Microsoft се стреми да разшири екосистемата на своите приложения и услуги.

Джим Землин, изпълнителен шеф на Linux Foundation, показва удовлетворение, че Microsoft е добавила приложение за Linux, признавайки приноса на свободната платформа за компании и просветителни институции.

В момента Microsoft Teams за Linux може да се изтегли и тества гратис, само че за пълнофункционалната версия е нужен заплатен абонамент за Office 365. Приложението се явява съперник на Slack, който към този момент има версия за Linux.
още по тематиката
Linux версията на Teams функционално към този момент отстъпва на версията за Windows. По-конкретно, тя не поддържа шерване на екрана и работа с офисните приложения. Не е ясно по кое време ще се появи пълноценна Linux версия, само че първата стъпка в тази посока към този момент е направена.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР