Best Buy Co Inc. - най-големият търговец на потребителска електроника

...
Best Buy Co Inc. - най-големият търговец на потребителска електроника
Коментари Харесай

Best Buy спира да продава устройства на Huawei

Best Buy Co Inc. - най-големият търговец на потребителска електроника в Съединени американски щати - прекъсва връзките си с китайската Huawei Technologies Co Ltd., предава Reuters, като цитира свои източници.

Best Buy ще спре да продава устойствата на Huawei още през идващите няколко седмици. Това е следващият удар по китайската софтуерна компания, откакто AT&T и Verizon отхвърлиха да работят с нея, а американските служби публично предложиха на жителите да не употребяват устройствата ѝ.

Така Huawei се оказва без нито един сътрудник на американска територия.

Ходът идва и в миг, в който президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и администрацията му се готвят да поведат комерсиална война с Китай. Очаква се напълно скоро Белият дом да разгласи мита върху артикули, импортирани от Поднебесната империя, на стойност сред 30 и 60 милиарда $ годишно.

Говорители на Best Buy и Huawei отхвърлиха да дадат коментар всъщност, като китайската компания още веднъж повтори, че продуктите ѝ дават отговор на " най-високото равнище на сигурност и отбрана на персоналните данни в промишлеността "./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР