Беше трудно да се наблюдават воплите на Кирил Петков и

...
Беше трудно да се наблюдават воплите на Кирил Петков и
Коментари Харесай

Чолаков: Съдебната реформа е започната от ГЕРБ и никога не е спирала, ДБ и ПП иззеха темата -

Беше мъчно да се следят воплите на Кирил Петков и Асен Василев, че единствен Бойко Рашков може да оглави Антикорупционната комисия. Съдебната промяна е стартирана от ГЕРБ и в никакъв случай не е серпантина.

Това съобщи Радомир Чолаков на конференция в централата на ГЕРБ, на която той, някогашният транспортен министър Росен Желязков и юридически сътрудници на ГЕРБ показаха програмата на партията за промени в правосъдната система в бъдещото 48-о Народно заседание.

Чолаков разгласи, че през последните години тематиката за правосъдната промяна е била " конфискувана " от Демократична България, а по-късно и от Политическа партия. Според него Демократична България и Политическа партия " сами са си споделили ", че схващат правосъдната промяна като закриване на институции и основаване на бухалки.

Росен Желязков съобщи, че от ГЕРБ схващат промяната като " смяна за по-добро, а не за преодоляване на съществуващото ". Желязков разясни, че от ГЕРБ ще работят за ясна нормативна регулация, изключително по " брадясали въпроси ", свързани с наказателното право.

По думите му юридическите специалисти на ГЕРБ ще разработят стратегия, която ще сътвори предпоставки за бързо и дейно правораздаване, което подсигурява опазването на човешките права и съблюдаване на презумпцията за непорочност.

" Ще имаме нов Наказателен кодекс, нов закон за административно-наказателното произвеждане - предпоставки за бързо и дейно правораздаване ", даде обещание предизборно Желязков.

ГЕРБ ще предизвикват и промени в Конституцията. Чолаков посочи, че конституционна промяна може да има единствено при предварителното изискване за взаимно почитание и доверие сред парламентарно показаните партии. Той съобщи, че от ГЕРБ ще предизвикват измененията с цялостно почитание към останалите политически сили, както и към правосъдната власт.

" Не може сходни промени да се вършат силово и без почитание на всички гледни точки ", сподели още Радомир Чолаков.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР