Беше тъмно, когато приблизително 30 камиона с храна достигнаха израелски

...
Беше тъмно, когато приблизително 30 камиона с храна достигнаха израелски
Коментари Харесай

Гладът дебнеше Газа — тогава конвой с помощ се превърна в смъртоносен хаос

Беше мрачно, когато почти 30 камиона с храна доближиха израелски контролно-пропускателен пункт на улица Ал Рашид в град Газа, сектор от средиземноморския път, посипан единствено преди четири месеца с хотели, сватбени зали и щандове за сладолед.

Но към 4 часа сутринта на 29 февруари, видеозаписи, споделени от палестинци, демонстрират, че това е дистопичен пейзаж – гладни мъже се катерят по здания, разрушени от израелската войска, палят огньове, с цел да се стоплят и търсят храна, която да занесат у дома техните фамилии.

Беше се популяризирала вест, че се чака ескорт, а 40-годишният Амейн Абу ал-Хасан беше вървял два часа, с цел да се опита да нахрани жена си и трите си деца - торба брашно на черния пазар в този момент струваше 500 $.

Седмици наред към 300 000 души в Северна Газа бяха изправени пред апетит до точката на апетит, предизвести Организация на обединените нации. Майките са употребявали храна за магарета, с цел да вършат самун, а децата са късали листа от дърветата, с цел да ги дъвчат, съгласно служите...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР