Беше прекрачена червена линия, член на ЕП да не бъде

...
Беше прекрачена червена линия, член на ЕП да не бъде
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Северна Македония прекрачи червена линия – евродепутат да не бъде допуснат в страна, кандидат за ЕС

„ Беше прекрачена алена линия, член на Екологичен потенциал да не бъде позволен в страна, претендент за Европейски Съюз, това докара до съществени реакции от Европейска комисия, от комисаря по разширението, от ръководителя на Екологичен потенциал, от българското държавно управление и партии от ЕНП. Така че тази стъпка е голяма неточност на държавното управление в Скопие, на президента Пендаровски и премиера Ковачевски, които очевидно са основателите на такива описи, които смятах, че са единствено слух през февруари. “ Това съобщи пред БТВ евродепутатът Андрей Ковачев, който не бе позволен в РСМ.

„ Огромно бе разочарованието да схвана, че този лист, за който се говореше, не е слух, ще има взаимен парламентарен комитет сред Екологичен потенциал и Скопие. Но Скопие дължи пояснения, детайлни и ясни, на основа на какво са взели това невиждано решение “, добави Ковачев.

„ Няколко дни преди този момент организирах диалог с Буяр Османи в Брюксел, другарски диалог, нямаше и капка подозрение или някакво предупреждение, че нещо такова може да има. Събитието, на което желаех да участвам, едно доста положително събитие, общо честване на общата ни история – удостояване на починалите за независимостта в Ново село – българското военно гробище. Неразбираемо за мен, обясненията на границата и по-късно на представителя на Министерство на вътрешните работи на РСМ, че евентуално аз и другите може да допринесем за проблеми в сигурността на това военно гробище, са смехотворни. Те би трябвало да създадат крачка обратно и да се извинят, те са заблудени в желанието си да се конкурират може би предизборно. Управляващи и съпротива са в пъклено състезание там в това кой повече ще отбрани идентичността на РСМ от неприятните българи. Не съм чул и видял да има прогрес, уповавам се до края на годината да има прогрес, само че тези прецеденти, които основават РСМ на европейско равнище, приказват, че доста сили там в действителност не желаят европейска интеграция и желаят да си останат в оста Скопие-Белград-Москва “, добави още Ковачев.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР