Беше почти точно преди 19 години: На 31 юли 2002

...
Беше почти точно преди 19 години: На 31 юли 2002
Коментари Харесай

Allianz e под силен натиск

Беше съвсем тъкмо преди 19 години: На 31 юли 2002 година акциите на Allianz се обезцениха с 11,5% след предизвестие за облагата. Прогнозата за 3 милиарда евро годишна облага не може да бъде реализирана, беше декларирано тогава, написа Investor.

В понеделник в хода на сесията вложителите на Allianz се почувстваха по сходен метод - понижението в това време беше съвсем 10% до към 190 евро за акция. В края на търговията минусът беше 7,8 %. За акциите на Allianz, чиято цена нормално се развива умерено, това е като земетресение, разяснява немският стопански ежедневник Handelsblatt.

Конкретната причина на сегашния спад на цените са следствията на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати заради огромните загуби при хедж фондовете на дъщерното сдружение Allianz Global Investors (AGI) за американския пазар. Междувременно редица анализатори издадоха първични изказвания по тематиката. В доста от техните блиц разбори резонира несигурността към мъчно оценимите решения на американската правосъдна система.

„ Беше направено заключението, че съществува риск въпросите, свързани със Structured Alpha Fonds, да окажат доста въздействие върху бъдещите финансови резултати на Allianz “, предизвести компанията в неделя вечерта. Провизия към момента не е направена, защото идните разноски не могат да бъдат оценени задоволително тъкмо.

Разследването в Съединени американски щати се отнася до хедж фондове, които Allianz Global Investors (AGI) започва под името „ Structured Alpha Fund “. Книжата претърпяха големи загуби при спада на пазарите при започване на породената от ковид рецесия напролет на 2020 година, а AGI даже ликвидира два от фондовете по-късно.

Компаниите от DAX се притесняват от постоянно суровите и скъпи присъди. Примери от близкото минало са Volkswagen в границите на дизеловия скандал или Bayer след поглъщането на Monsanto.

В случая с Allianz Фолкер Зак от NordLB се притеснява от сходни усложнения. От една страна, това провокира неустановеност, че тематиката ще се проточи дълго, твърди той. Още преди Министерството на правораздаването на Съединени американски щати да стартира следствието на случаите, SEC и разнообразни съдилища се занимаваха със случилото се повече от година. Новите следствия наподобяват по-скоро като продължение на една остаряла история, в която в бъдеще могат да се прибавят някои глави.

NordLB намали доста целевата цена за акциите на Allianz

Резултатите от правните разногласия в Съединени американски щати са сложни или невъзможни за предугаждане, настояват от NordLB. Във всеки случай следствията на управляващите, без значение дали става въпрос за SEC или Министерството на правораздаването, не са приятни.

На фона на началото на следствието от страна на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати тематиката наподобява набира значимост. Ето това анализаторът Зак понижи ценовата си цел от 240 евро на 190 евро и понижи рекомендацията си за покупка на „ задържане ".

От друга страна кооперативната банка DZ Bank се придържа за момента към целевата си цена от 250 евро и продължава да поучава клиентите си да купуват акциите. JP Morgan беше единствената от известните американски банки, която до понеделник разяснява новите следствия в Allianz и нейното дъщерно сдружение. Анализаторът Ашик Мусади също е към момента положителен по отношение на застрахователя и смята, че задачата му за цена на акциите от 228 евро е реалистична, прибавя Investor.

Мусади основава своето краткотрайно успокоение на голямата финансова мощ на застрахователя от Мюнхен. Дори в случай че в най-лошия случай концернът бъде заставен да направи заплащания за милиарди евро, неговият коефициент на кредитоспособност би бил повече от 200 %.

Цената на книжата ще зависи и от новините от петък

В края на първото тримесечие този параметър, който съставлява сигурността на депозитите на осигурител по отношение на неговите отговорности, се котираше на постоянните 210%. Само в случай че коефициентът на кредитоспособност падне до 160 %, Allianz ще би трябвало да преразгледа своята тактика и вложения съгласно вътрешно условие.

Много неща за по-нататъшното краткосрочно развиване на акциите на Allianz ще зависят от този петък. Групата ще разгласява данните си за първата половина на годината в 8 часа българско време.

Анализаторите чакат оперативна облага от над 6 милиарда евро. В 9:30 часа сутринта финансовият шеф Джулио Терзариол ще разяснява освен финансовите данни, само че и за най-новите развития в дъщерното сдружение AGI в Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР