Беше отчетено, че първата реакция на институциите е била добре

...
Беше отчетено, че първата реакция на институциите е била добре
Коментари Харесай

Денков отчита, че сме прескочили най-критичния период след пороите

Беше регистрирано, че първата реакция на институциите е била добре координирана - регионалните шефове, кметовете дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", военните, както знаете, се включиха още първата вечер. Това разреши да не се стигне до по-сериозни обстановки. Това съобщи пред публицисти министър председателят Николай Денков след съвещанието на регионалния спешен щаб във Враца, призован поради вредите от проливните дъждове в последните дни.

По думите му рискът е овладян, с помощта на преценката за следеното изпускане на язовирите и да се насочи техниката.

Министър-председателят увери, че непосредствената заплаха и рисковете към този момент понижават. Той предизвести, че въпреки всичко още би трябвало да се внимава за обитаемоте места по-надолу по поречията, където известно време може да се чака повишаване на водите. По всичко наподобява, че най-критичният интервал е минал , добави той.
 Сложна остава обстановката с пороите и наводненията в Северозапада
Сложна остава обстановката с пороите и наводненията в Северозапада

Бедствено състояние в общините Враца, Криводол и Хайредин

По думите на Денков би трябвало да се опишат вредите, да се съберат поръчките от хората и да се задвижи механизмът за, само че като се съблюдават всички контролни механизми, с цел да няма злоупотреби. Подпомагане може да бъде получено по списък на нанесените вреди - до 1512 лева, за повредени уреди - до 2500 лева, посредством безвъзмезден обяд за нуждаещите се и посредством Агенцията на заетостта могат да бъдат наети хора, които да се включат в почистването на улици и дворове, като военнослужещите евентуално ще се отдръпват от тази активност на следващия ден.
 Ситуацията след дъждовете в София се възстановява
Ситуацията след дъждовете в София се възстановява

Продължават отводяването и почистването

Успоредно с това би трябвало да стартира подготовка на планове за възобновяване на мостове и улична настилка. Още на следващия ден стартират първите срещи в тази връзка на вътрешния министър Калин Стоянов, който е началник на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет

" Ясно е, че обстановката изисква предпочитано ориентиране на средства ", сподели още Николай Денков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР