Беше осветлено паралелното правосъдие. Правосъдие, което се осъществява на едни

...
Беше осветлено паралелното правосъдие. Правосъдие, което се осъществява на едни
Коментари Харесай

Адвокат: Смрадливият чорап на паралелното правосъдие трябва да бъде разплетен до край

Беше осветлено паралелното правораздаване. Правосъдие, което се реализира на едни други места. Оказва се, че това редом правораздаване съществува. Многократно е алармирано обществото, само че досега не бяха предприемани никакви основни дейности. Този миризлив чорап на паралелното правораздаване би трябвало да бъде развързан до край.

Този коментар направи в ефира на Би Ти Ви юрист Емил Георгиев от " Правосъдие за всеки " по горещия проблем, обвързван с Мартин Божанов-Нотариуса.

„ Когато излезе следствието за Осемте джуджета, настоящият тогава основен прокурор съобщи: „ Не желая да си го предизвиквам “. Това ни кара да се запитаме кой следва да си го аргументи? “, върна лентата обратно юристът.

„ Когато призваното правораздаване не работи и бездейства, тогава пипалата си разпростира паралелното правораздаване. То е пособие за кариерното издигане на много хора в правосъдната система. Имало е комфортни съдии, подготвени да слушат “, изясни юристът.

Според Георгиев най-лошото е, че 11 години имахме профилирано правораздаване, а къде са резултатите, попита той.

" Оказва се, че е имало институционален чадър. Тук гарантът ще бъде бъдното гражданско схващане. Другият център на въздействие са „ Осемте джуджета “, където имаме прекъснати наказателни производства. Трябва да бъдат осветлени имената на хората от листата, даже в случай че има политици. Нуждаем се от смели политически водачи, които би трябвало да довършат правосъдната промяна. Нуждаем се и от сърцати прокурори, които да отмият срама, трупан от техни началници в годините “, прикани юрист Георгиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР