"Беше необходимо време прокурорите да се запознаят с материалите по

...
"Беше необходимо време прокурорите да се запознаят с материалите по
Коментари Харесай

Прокуратурата с подробности по досъдебното производство срещу Бойко Борисов

"Беше належащо време прокурорите да се срещнат с материалите по случая. След 10 часа през днешния ден в СГП беше докладван факс, с който ГДНП ни уведомиха, че са образували досъдебно поизводство за изнудване с присъединяване на длъжностно лице. Досъдебното произвоство е формирано в изискванията на "неотложност ". Това съобщи на брифинг представителят на СГП Десислава Петрова.

По думите й е формиран проотокол за първо деяние по следствието, а точно разпит на очевидци и следващо претършуване. "Със съшщия факс СГП беше известена за задържането по закона за Министерство на вътрешните работи за период от 24 часа на три лица - Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. В СГП са докалдвани и разпити на шестима очевидци, в това число и на премиера Кирил Петков. Именно неговият разпит е бил първото деяние по следствието, с което е формирано досъдебното произвеждане ", уточни Петрова.

Той споделя за публича среща с Лаура Кьовеши, с която са разискали обществени изказвания на Васил Божков, че е бил изнудван от Борисов, Арнаудова и Горанов. "Самият васил Божков не е бил разпитван ", акцентира представителят на СГП.

По думите й в петък са били разпитани още три лица. "Служител в комерсиално сдружение на Васил Божков. Той твърди, че Божков се е познавал с Борисов и Горанов. Той обаче акцентира, че не е участвал персонално на срещите сред тримата. Втори очевидец - шеф на сдружения на компании на Божков, който декларира, че не е придружавал Божков във Финансово министерство и Комисията по хазарта. Третият очевидец е случжител на Министерството на финансите. Той твърди, че е виждал Божков единствено с пура в ръка и в никакъв случай с торби, пликове или различен багаж в ръце в кабинета ан министъра ".

Бивш съучастник на Божков споделя пък, че предприемачът се е срещал доста пъти с Борисов и Горанов, само че самият очевидец не е участвал на срещите. Божков постоянно е взимал пликове с пари в себе си преди визитите. Няма информация защо са били тези пари.

Наблюдаващи прокурори са открили, че делото не е докладвано в неговата целокупност. Около 20.30 през днешния ден в СГП са постъпили спомагателни материали, които следва да се преглеждат ".


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР