Беше необходимо време прокурорите да се запознаят с материалите по

...
Беше необходимо време прокурорите да се запознаят с материалите по
Коментари Харесай

От Прокуратурата: По делото срещу Борисов не е разпитван като свидетел Васил Божков

" Беше належащо време прокурорите да се срещнат с материалите по случая. След 10 часа през днешния ден в СГП беше докладван факс, с който ГДНП ни уведомиха, че са образували досъдебно произвеждане за изнудване с присъединяване на длъжностно лице. Досъдебното произвеждане е формирано в изискванията на " необходимост ". Това съобщи на брифинг представителят на СГП Десислава Петрова, представена от Нова телевизия.

По думите ѝ е формиран протокол за първо деяние по следствието, а точно разпит на очевидци и следващо претършуване. " Със същия факс СГП беше известена за задържането по закона за Министерство на вътрешните работи за период от 24 часа на три лица - Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. В СГП са докладвани и разпити на шестима очевидци, в това число и на премиера Кирил Петков. Именно неговият разпит е бил първото деяние по следствието, с което е формирано досъдебното произвеждане ", уточни Петрова.

Той споделя за обществена среща с Лаура Кьовеши, с която са разискали обществени изказвания на Васил Божков, че е бил изнудван от Борисов, Арнаудова и Горанов. " Самият Васил Божков не е бил разпитван ", акцентира представителят на СГП.

Разпитани са чиновник в комерсиално сдружение на Васил Божков, който свидетелства, че Васил Божков се е познавал с Бойко Борисов и Владислав Горанов и е провеждал срещи и с двамата. Свидетелят акцентира, че той персонално не е участвал на нито една от тези срещи. В показанията на посочения очевидец е налице информация, че Васил Божков е разполагал със обилни персонални парични средства, само че не му е споделял защо ги е разходвал, нито пък да е бил изнудван.

Разпитан е шеф на сдружения на Васил Божков, който дава подробни сведения за метода, по който Васил Божков е оперирал с фирмените финанси. Свидетелят категорично декларира, че в никакъв случай не му е възлагано да посещава държавни институции за носене на парични средства, както и че в никакъв случай не е придружавал господин Божков при визитите му в Министерство на финансите и държавната комисия по хазарта.

Като очевидец е разпитан чиновник на Министерство на финансите, който дава сведения за срещи сред Владислав Горанов и Васил Божков в кабинета на министъра. Свидетелят категорично сочи, че Васил Божков постоянно е идвал единствено с пура в ръцете. Не е носил торби, пликове или различен багаж.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Като очевидец е разпитан някогашен депутат, член на Бюджетната комисия в Народното събрание, който дава сведения по отношение на разискването на промени в Закона за
хазарта. Този очевидец сочи госпожа Менда Стоянова като собствен политически конкурент, който не е подкрепил неговите законодателни оферти и показва персонално съмнение, че това е вследствие на въздействие на Васил Божков, Бойко Борисов и Владислав Горанов.

Разпитан е като очевидец някогашен съучастник на Васил Божков, който декларира, че Васил Божков се е срещал неведнъж с Бойко Борисов и Владислав Горанов, уточнявайки, че той не е участвал на тези срещи. Свидетелят прибавя, че Васил Божков не му е споделял в каква връзка са били срещите и добавя, че Божков постоянно е взимал пликове с пари в себе си преди визитите. Няма информация обаче какво се е случвало с тези пари.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР