Беше малко след 18 ч. в понеделник, 22 март, когато

...
Беше малко след 18 ч. в понеделник, 22 март, когато
Коментари Харесай

Последната битка на Меркел: как разбунтувалите се провинции вредят на борбата срещу Covid

Беше малко след 18 ч. в понеделник, 22 март, когато Ангела Меркел прикани за спиране за отмора след траяли часове разисквания без намиране на решение с присъединяване на нейния заместител и министър председателите на 16-те немски провинции за това по какъв начин да бъде спряна трета вълна на пандемията.

След като бе получила похвали от целия свят за първичния си отговор на пандемията предходната година, Германия в този момент изпитваше усложнения. Броят на пациентите в интензивни отделения беше покрай върховото равнище от първата вълна преди година, а имунизацията напредваше с мъчително постепенно движение.

Меркел, в последните месеци на своето 16-годишно ръководство, сподели на министър председателите, че желае да удължи националната каранатина и да затегне рестриктивните мерки върху придвижването, на процедура затваряйки германците в домовете им за идните празнични дни по Великден.

Провинциалните водачи не бяха напълно съгласни. Някои отхвърлиха проектите на началника на нейната канцелария Хелге Браун за въвеждане на полицейски часове. Други - от северната част на страната, желаеха празничните дни да бъдат разрешени при избрани условия.

" Това не е верният отговор в този миг ", въздъхна Меркел пред големия екран, показващ 14-те провинциални водачи, участващи виртуално в срещата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР