Беше лансирано от председателя на нашата партия г-жа Нинова, че

...
Беше лансирано от председателя на нашата партия г-жа Нинова, че
Коментари Харесай

Румен Гечев: Безумие е да ходим на избори - още не са приети законите, гарантиращи спокойствието на българите

Беше стартирано от ръководителя на нашата партия госпожа Нинова, че е редно министър председателят да бъде от най-голямата партия, което е един либерален метод. Но това е отворена тематика. Това съобщи пред публицисти националният представител от Българска социалистическа партия Румен Гечев след края на Комисията по бюджет и финанси във връзка с това от коя партия би трябвало да бъде излъчен министър-председател, в случай че Българска социалистическа партия получи третия мандат за сформиране на държавно управление.
Той акцентира, че в качеството си на икономист е на мнение, че е безумство да вървим на избори, в случай, че не са признати законите, които да подсигуряват успокоение на българската стопанска система и на българските фамилии. „ Това е главният мотив. Иначе изборите са либерален механизъм, който би разрешил политическата рецесия, само че просто той ще обърка доста съществено икономическото развиване на страната, и то преди есенно-зимния сезон “, счита Гечев, представен от БГНЕС.

По мотив предлагането, което ПГ на ГЕРБ-СДС счита да внесе, а точно за таван на горивата от 2,70 лева за литър, Румен Гечев сподели: „ Само да напомня, че някои сътрудници голословно твърдяха, че таванът на цените поражда дефицити, което не е правилно. Поражда дефицити, когато не се покрива разликата сред пазарната цена и закрепената цена. Това ще рече, че слагането на тавана на цените би заело българската страна с отплата от разликата сред пазарната цена и тази, на която е подложен таванът. Но по този начин, както се прави при други енергийни носители, да кажем в природния газ, сега в Европейската комисия текат интензивни диалози за слагане на таван на цените на природния газ, като се разясняват цени от 40 – 50 до 60 евро на мегават час, т.е. това, което ние споменахме още пролетта като вероятен механизъм, който ние взаимстваме от анализите и предварителните мнения и търсения на Европейска комисия, се оказа, че както нормално Българска социалистическа партия се оказа права. “

Според него би било необичайно и неправилно да се ангажираме с съответно число, защото все още на възможното гласуването на подобен таван, би трябвало да се види каква е съответната цена и какви са трендовете.

Гечев акцентира, че все още има едно известно стабилизиране на цените на петрола. „ Трябва да забележим по какъв начин ще се развият нещата с доставките на нефт за Европа “, сподели той и добави, че България извоюва известно отсрочване на прекратяването на вноса на петролни артикули от Руската федерация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР