Беше като капан, нямаше къде да избягаме с колите. Единственият

...
Беше като капан, нямаше къде да избягаме с колите. Единственият
Коментари Харесай

Разказва българинът Съби, оцелял по чудо в огнения ад в Гърция: Голям ужас, жертвите ще се увеличават!

Беше като капан, нямаше къде да избягаме с колите. Единственият вид бе да влезем в морето. Беше огромен смут. Ад. Това сподели по телефона в ефира на bTV българин Съби Кисьов, който се е намирал в сърцето на огнения пъкъл в град Рафина в Гърция, която към този момент дни наред е обхваната от страшни горски пожари.

" Домът ми е до морето. То беше единственото избавление. Бяхме към 500 индивида и единствено по този начин можеше да се спасим. Жертвите към този момент са станали 26 ", сподели Кисьов. " Тук гората е борова. Пламъците вървят наляво-надясно ", сподели още той за местоположението си в град Рафина.

Българи са се избавили на пристанище от огнената буря в Гърция и са се присъединили в гасенето

" Влезнахме в 6:00 часа в моето. А към 12:00 пристигнаха лодки от морската полиция. И към един часа ни доставиха на пристанището на Рафина. Изгоряха всичките ни коли, над 300 коли. Пътят е блокиран, никой не може да мръдне ", сподели още Кисьов.

Ад в Гърция: Над 20 починали и повече от 100 ранени в огнената буря край Атина, която продължава да бушува (СНИМКИ/ВИДЕО)

По думите му, огнената буря е била толкоз мощна,че управляващите даже са нямали късмет да се намесят. Загиналите може да са доста повече, допусна още той.

" Сутринта видях останалите българи, всички са добре. Само на един прочут е изгоряло нещо на терасата, сподели Кисьов в отговор на въпрос, дали има информация за потърпевши българи в Гърция.

" За благополучие постъпили сигнали за бедстващи българи в Гърция няма. Бих желал да се възползвам от опцията и да изразя състрадание на тези, изгубили близки хора в пожарите. Пожелавам скорошно излекуване на потърпевшите. Осъществихме връзка с нашето посолство в Атина. Организирали сме денонощен спешен щаб, в който всеки може да подаде сигнал, че се намира в спешна обстановка. Готови сме да спомагаме по всевъзможен вероятен метод ", сподели на собствен ред Георг Георгиев, външен заместник-министър на България.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР