Беше изключително важно да получим подкрепа, че за това правителство

...
Беше изключително важно да получим подкрепа, че за това правителство
Коментари Харесай

Габриел след среща с Кьовеши: За това правителство борбата с корупцията е върховен приоритет

Беше извънредно значимо да получим поддръжка, че за това държавно управление битката с корупцията е висш приоритет. Това значи непрекъснат разговор с Европейската прокуратура и единни дейности, съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел на брифинг след форума „ Антикорупция, демократична резистентност и икономическа сигурност “ в София, проведен от Центъра за проучване на демокрацията.

 

В него участваха министър председателят Николай Денков и европейският основен прокурор Лаура Кьовеши. 

 

Посланието, което ще остане от тази сеща – от диалога ни по разнообразни тематики разбираме, че България може да бъде страна членка на Европейски Съюз, която задава стандарти, сподели още вицепремиерът. „ Това ни натоварва с още отговорност да продължим по пътя, по който от ден първи това държавно управление върви – битка с корупцията, ясна промяна в правосъдната система, конституционни промени “, акцентира Мария Габриел. 

 

България може да бъде образец за другите в Европейски Съюз, това зависи от нас  и ще продължаваме да го отстояваме, добави тя. 

 

Вицепремиерът означи още, че задачата на европейския прокурор е извънредно значима, тъй като, борейки се със злоупотребите и измамите, пази общия интерес на Европейския съюз и на всяка страна членка.

 

Източник БТА 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР