беше избран от парламента за председател на Комисията за енергийно

...
беше избран от парламента за председател на Комисията за енергийно
Коментари Харесай

Парламентът избра Станислав Тодоров за председател на КЕВР

беше определен от Народното събрание за ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). Той е номинация на  " Продължаваме промяната " и бе единственият претендент за поста в регулатора. 

ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи отхвърлиха да вземат участие в гласуването, а " Възраждане " бяха срещу. Тодоров заменя дългогодишния началник на КЕВР Иван Иванов, който беше упрекнат от ръководещите, че носи отговорност за внезапното повишаване на цените на тока в края на предходната година. Неговият мандат от дълго време беше изминал.

Тодоров е настоящ зам.-министър на енергетиката в ресора, ръководен от Александър Николов (ИТН). Той беше назначен за заместител на Николов преди по-малко от месец.

От формалната му биография излиза наяве, че е завършил право в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, както и магистратура по Международно комерсиално право в Централноевропейския университет в Будапеща, Унгария. 

Той има 9 години мениджърски опит в бранша, като е работил в  " AES Марица Изток 1 " Гълъбово. Станислав Тодоров е бил лидер на листата на " Да, България " в Стара Загора на парламентарните избори през 2017 година Според информацията в профила му в LinkedIn, от 2017 до 2020 година той е бил шеф по поръчките в HeidelbergCement, а от март 2021 до влизането си в министерството е управител към Visteon Corporation.

Депутатите през днешния ден утвърдиха и за член на комисията оферти от Има Такъв Народ Благой Голубарев.

В края на януари депутатите одобриха промени в Закона за енергетиката, с които ръководещите откриха метод да подменят състава на регулатора. Чрез тях той беше намален от 9 на 5 членове.

Мандатите на Георги Златев и Владко Владимиров като членове на КЕВР бяха прекъснати на 1 февруари посредством чоп, а Александър Йорданов ще изкара мандата си на член до край. Мандатите си ще продължат още Пенка Трендафилова и Димитър Кочаков.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР