Беше истинско удоволствие да обсъдим важните теми за двете страни.

...
Беше истинско удоволствие да обсъдим важните теми за двете страни.
Коментари Харесай

Кирил Петков след срещата с Бърнабич: Има голям потенциал да направим енерген пазар за търговия на газ

Беше същинско наслаждение да обсъдим значимите тематики за двете страни. Това, което аз видях, че ние сме съидейници по всички тематики. Това сподели на брифинг след срещата със сръбския министър председател Ана Бърнабич министър председателят Кирил Петков.

„ Ние сме съидейници по всички тематики, които ни сплотяват - първата е че за районите е значимо да им оптималната съгласуваност, да може икономическото развиване да върви редом. Енергийната съгласуваност сред двете страни, изключително газовата, ще бъде голям приоритет. Това, което аз също уверих, че гръцката връзка е огромен приоритет за България. Има огромен капацитет да създадем енерген пазар за търговия на газ. Ще се опитаме да организираме в картък период. Има огромен капацитет да бъде изработен обединен пазар за търговия на газ, сред България, Сърбия, РСМ и Гърция.

Инфраструктурните връзки са доста значими – Ниш-Димитровград. Отсечката от автомагистралата сред Ниш и Димитровград става главен приоритет за страната ни. Обсъдени са и спомагателни пътни връзки сред двете страни. Обсъдихме спомагателни връзки като Видин-Зайчар, което би дало в допълнение развиване на тези райони. Обсъдихме опцията да съберем мозъците на двете страни – на стартъп, на ИТ бранша, да работят дружно. Едновременно с това обсъдихме и опцията да съберем мозъците на двете страни - стартъпи, започващи компании в ИТ бранша да могат да работят дружно, тъй като когато те имат достъп до 65 млн. индивида на Балканите, шанса да пораснат бързо е доста по-голям. Европейската интеграция на Сърбия е от голям приоритет за нас. За вашите старания в идващите глави, ще можете да разчитате на нас, ще бъдем градивни и помагащи в тази роля “, добави още Кирил Петков.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/368525155098088
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР