Беше голямо предизвикателство да бъдем първите, които откриват телефонна линия

...
Беше голямо предизвикателство да бъдем първите, които откриват телефонна линия
Коментари Харесай

Сачева награди доброволците от телефонната линия за психологическа помощ за възрастните хора

„ Беше огромно предизвикателство да бъдем първите, които откриват телефонна линия за психическа поддръжка. Благодаря ви за всичко, което направихте за нуждаещите се хора! “.Така министърът на труда и обществената политика Деница Сачева се обърна към доброволците – психолози и студенти по логика на психиката и обществена педагогика от Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, които всеки ден по време на изключителното състояние предоставяха безвъзмездна психическа поддръжка на възрастни и хора с увреждания. Младежите получиха грамоти от министъра и заместник-министър Адриана Стоименова, която също се включи в помощта.

Деница Сачева посочи, че психическата поддръжка е неизменима част от обществените услуги и за МТСП беше от голямо значение да даде такава. Министърът добави, че при потребност услугата ще бъде възобновена. Доброволците оцениха добития опит като скъп. В диалозите хората най-често споделяли, че изпитват терзания от изолацията, неизвестността, безработица или от здравословен проблем. Бъдещите психолози и обществени педагози ги успокоявали и ги съветвали да пробват да превъзмогнат компликациите, а не да се концентрират прекомерно върху тях.

По време на изключителното състояние над 12 120 жители са получили информация или психическа поддръжка на безплатния телефон на Министерство – 0800 88 001. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР