Беше есента на 2021 г. и Аврора Лукас имаше упорита

...
Беше есента на 2021 г. и Аврора Лукас имаше упорита
Коментари Харесай

Жените от азиатски произход получават рак на белите дробове, въпреки че никога не са пушили. Това озадачава учените и води до повече изследвания.

Беше есента на 2021 година и Аврора Лукас имаше упорита кашлица и болки в гърдите. Лекарите й обаче отхвърлиха признаците, като й споделиха да пие гореща вода и мед.

След три месеца болнични визити Лукас беше диагностициран с рак на белия дроб в етап 3 на 28 години, макар че в никакъв случай не е пушил. Лукас, който е филипински американец, съставлява тревожна наклонност за откривателите.

Според едно изследване в Калифорния процентите на рак на белите дробове понижават за всяка група, като се изключи непушащите азиатски американски дами — за които те в действителност се усилват с 2% годишно.

Докато ракът на белия дроб обичайно се свързва с цигарите, всяка година към 20% от случаите в Съединени американски щати се случват при в никакъв случай непушачи. Сред дамите от азиатски генезис, които имат рак на белия дроб, повече от 50% в никакъв случай не са пушили. А за китайските и индийските американски дами, които имат рак на белия дроб, процентът на непушачите нараства до 80% до...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР