Беше 15 декември 2020 г., когато вторият баща на Джейд

...
Беше 15 декември 2020 г., когато вторият баща на Джейд
Коментари Харесай

Жена уби ли втория си баща, след като намери изрични снимки на себе си на компютъра му?

Беше 15 декември 2020 година, когато вторият татко на Джейд Джанкс, Том Мериман, беше признат в болница Скрипс в Енсинитас, Калифорния, откакто неприятно рухване в дома му. Две седмици и половина по-късно Мериман ще бъде открит мъртъв на личната си алея под купчина отпадък. Кореспондентът на " 48 часа " Трейси Смит проверява мистерията на случилото се с него в " Джейд Джанкс и тайните фотоси ", предаван в събота, 14 октомври от 10/9c по CBS и стриймван по Paramount+.

Джанкс за първи път срещна Мериман, когато той се ожени за майка й, когато Джанкс беше на 14 години, и Джанкс споделя, че са останали близки даже след развода му с майка й. След гибелта на Мериман Джанкс сподели за връзката им: „ Той ме наричаше негова щерка, а аз го назовах мой татко “.

Джанкс се реалокира в съседство с Мериман през април 2020 година по време на разгара на пандемията от Коронавирус. В изявление със Смит след гибелта на Мериман тяхната съседка Рамона Хамилтън сподели за Мериман и Джанкс: „ Поканих го на вечеря и той сподели:„ Не, постоянно хапвам с щерка си. И той я назова своя щерка. "

Смит попита: „ Той не сподели доведена щерка? “ и Хамилтън удостовери: „ Не. Той сподели „ моята щерка “. “

На 23 декември 2020 година, до момента в който Мериман беше в рехабилитационен център, към момента възстановяващ се от това рухване, Джанкс отиде в жилището си, с цел да чист — и направи опустошително изобретение. Джанкс споделя, че мониторът на компютъра, който тя допусна, че е бил в режим на заспиване, се е събудил, до момента в който тя е чистела, и тя е видяла скрийнсейвър фотография на женски гърди. " Гледам ", сподели тя по-късно, " и си мисля, че това са моите гърди. "

Джанкс споделя, че е влезнала в компютъра на Мериман, където скоро е разкрила още свои голи фотоси – стотици от тях, някои във въртележка, а други сортирани в папки с експлицитни имена. Джанкс споделя, че в никакъв случай не е споделяла тези фотоси, които са направени по единодушие с някогашни сътрудници, или нещо сходно с Мериман и сподели, че е била „ в цялостен потрес “, когато е намерила изображенията на компютъра на Мериман.

Плачеше, както тя разказа това прекарване по-късно, Джанкс сподели: " Това беше най-насилственото, просто извънредно, разтърсващо чувство в миналото. Спомням си, че се почувствах болен. Чувствах, че даже не мога да докосна личната си кожа. " Джанкс сподели, че се ужасява да остане сама, да употребява тоалетната или да се преоблече и желае " някой да се грижи за мен и да се увери, че съм в сигурност ".

Ето за какво Джанкс споделя, че се е свързала посредством Фейсбук с мъж на име Алън Роуч, който работел в защитата, в същия ден, когато намерила фотосите в компютъра на Мериман. В първичните им известия във Фейсбук Роуч й сподели: „ Ако имаш проблем, мога да го оправя вместо теб “. Янкс и Роуч скоро извадиха диалога си от обществените медии, само че известията, които тя изпрати на Роуч през идващите дни, влязоха в деяние по-късно, откакто органите на реда се намесиха в тази ситуация.

Малко повече от седмица, откакто Джанкс направи това изобретение, на Нова година 2021 година, следователите за първи път чуха за Том Мериман и Джейд Джанкс, откакто постъпи позвъняване в департамента на шерифа на окръг Сан Диего от мъж на име Адам Сипляк. Сипляк беше другар на Джанкс и в това телефонно позвъняване той сподели на полицията, че Джанкс „ вероятно е умъртвила втория й татко “.

Сипляк сподели на диспечера, че е бил в къщата на Джанкс предната вечер, когато тя му сподели, че е умъртвила втория си татко и го помоли за помощта му да реалокира тялото. Сипляк също сподели, че не е сигурен, че това се е случило - той не е виждал Мериман жив или мъртъв и си е тръгнал скоро след този диалог.

След това позвъняване следователите прекараха целия ден в позвъняване на родственици и търсене на Том Мериман без триумф. Следобед на 1 януари, когато чиновниците отидоха в дома на Мериман, с цел да проучат в допълнение, те видяха Джанкс да излиза. Спряха я и я помолиха да влезе и да отговори на въпроси. Джанкс пристигна непринудено и сподели на полицията, че е взела Мериман от рехабилитационния център, където той е бил, откакто напусна болничното заведение предходния ден, само че че не знае къде е той в този момент. След това поискала юрист и спряла да дава отговор на въпроси.

Служителите на шерифа получиха заповед няколко часа по-късно и прекараха цялата нощ в претършуване на жилищата на Джанкс и Мериман, само че не видяха и диря от Том Мериман, жив или мъртъв.

По зори на идната заран, на 2 януари 2021 година, детектив Роза Патрон от шерифа на Сан Диего откри Том Мериман мъртъв пред дома му. Тялото на Мериман лежеше на алеята му, увито в одеяло и покрито с отпадък, принадлежности и купчина празни картонени кутии. Разследващите незабавно арестуваха Джанкс и в последна сметка я упрекнаха в ликвидиране първа степен.

Джанкс се призна за почтен и прокурорите започнаха да събират доказателства за правосъден развой. Когато отключили текстовите известия в телефона на Джанкс, детективите разкрили обилие от доказателства. От необикновен интерес за проверяващите бяха нейните известия с оня охранител на свободна процедура, който откри във Фейсбук - Алън Роуч.

В изявление от 2023 година прокурорите Хорхе Дел Портильо и Тереза ​​Фам споделиха на Смит, че Роуч „ не е наемен палач. Но значимото е какво счита Джейд за Алън? “

В тези първични известия във Фейсбук Роуч сподели на Джанкс, в случай че има проблем, „ Сигурен съм, че мога да го поправя вместо теб “. И по този начин, прокурорите взеха решение да нарекат Роуч „ Оправителя “, когато споделиха на журито за ролята му в този случай.

Процесът за убийството на Джанкс стартира през декември 2022 година, съвсем две години откакто детектив откри Мериман мъртъв на алеята му. Защитата на Джанкс беше, че тя няма нищо общо със гибелта на Мериман и че той е умрял от личното си неприятно здраве и използването на медикаменти, отпускани с рецепта.

Джанкс сподели на журито, че в деня, в който тя е взела Мериман, той самичък е взел хапчета, които са го създали некадърен да върви и тя не е могла да го вкара в къщата му. Джанкс споделя, че се е пробвала да потърси помощ, само че когато не съумяла, решила да го остави да спи всичко, което е взел в колата й за една нощ. Джанкс сподели, че когато се събудила на идната заран и разкрила, че Мериман е умрял, тя се паникьосала, мислейки, че ще бъде упрекната за гибелта му. Тя призна, че по-късно го е увила в това одеяло и е сложила отпадък и празни кутии върху тялото му, с цел да се опита да го скрие.

Но прокурорите споделиха, че тези текстове сред Янкс и Роуч повдигат въпроси по отношение на версията на Янкс за събитията. Един сериозен текст беше този, който тя изпрати на Роуч в 11:30 сутринта, малко откакто взе Мериман от рехабилитационния център, който частично споделяше: „ Току-що го изпих по дяволите “.

Когато Дел Портильо разпитваше Джанкс по време на процеса, тя призна, че тези думи са „ неприятни формулировки “. Дел Портильо я попита: „ Бихте ли се съгласили с мен, че фразата „ Току-що го изпих по дяволите “ допуска, че сте дали на Том доста медикаменти? “ И Джанкс отговори: " Звучи по този начин. "

Но Джанкс изпрати на Роуч още доста известия по-късно. В 12:39 ч., малко повече от час по-късно, тя му изпрати известие: „ Не мога да го нося назад до колата си или до дома му. Не съм задоволително мощна. Можеш ли да дойдеш незабавно?! "

Роуч не пристигна и в идващите часове известията на Янкс до Роуч продължиха. В 14:59ч. тя изпрати известие: " Той се разсънва. Не съм сигурна какъв брой още мога да управлявам нрава си. "

В 16:12 ч. Джанкс изпрати известие, " апропо, той се разсънва и става доста по-агресивен. " И в 16:28: „ Той е супер лечим. Не мога да държа ритащо тяло в камиона си. Почти съм подготвен да го ударя. “ В 16:30 ч. „ Той се разсънва. Почти съм подготвен да го ударя. “ И по-късно в 16:35 ч. „ Той е доста наясно. И аз съм самичък “.

Роуч по този начин и не пристигна следобяд на 31 декември или когато и да е на 1 януари, макар че Янкс продължи да го моли за помощ. Алън Роуч не е упрекнат във връзка със гибелта на Мериман и не се яви на процеса против нея.

Последният SMS, който Янкс изпрати на Алън Роуч, беше в 17:33 ч. на 1 януари 2021 година, до момента в който полицията я спираше в колата й, с цел да я попита дали знае къде може да е Мериман. Това беше последното известие, изпратено от Джанкс преди ареста й на идващия ден. Пишеше: „ Изгуби ми номера. Спират ме. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР