Бесен съм“, написа през есента на 2021 г. директорът на

...
Бесен съм“, написа през есента на 2021 г. директорът на
Коментари Харесай

Кого наказват санкциите в глобален мащаб

„ Бесен съм “, написа през есента на 2021 година шефът на интервенциите на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК), откакто посети Афганистан и видя в най-голямата болница в Кандахар „ деца кожа и кости с празни очи и обезверени родители ”.

Проблемът? Няма пари, показва SWI swissinfo.ch. Екстремистката група на талибаните, която пое контрола над държавните институции в Кабул, е под глобите на Организация на обединените нации от 1990 година и тези на Съединени американски щати след самоубийствените офанзиви на 11 септември 2001 година През август 2021 година Джо Байдън замрази и Щатски долар 7 милиарда, които Афганистанската централна банка държи в Ню Йорк.

Швейцария също съхранява замразени активи, които евентуално може да подкрепят опазването на здравето в Афганистан. Но десетилетният проблем със глобите и медицинските грижи не намира решение, до момента в който тежката здравна обстановка в глобените страни от ден на ден притегля вниманието на държавни управления, университетски среди и филантропични организации.

„ Икономическите наказания, които целят да санкционират ръководещите в Кабул, в действителност лишават милиони афганистанци от съществени...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР