Бесарабски българин е сред задържаните украински моряци след инцидента край

...
Бесарабски българин е сред задържаните украински моряци след инцидента край
Коментари Харесай

Българска следа сред задържаните украински моряци

Бесарабски българин е измежду арестуваните украински моряци след случая край Керченския пролив. 26-годишният Владимир Варимез е професионален матрос в Украинския военноморски флот.

Владимир е роден в село Бановка, напълно покрай Болград. В изявление за bTV кметът на селото описа, че Варимез е във флота от 7 години. " Прибира се отвреме в точния момент при родителите си. Много обича селото си. Той получи образованието си в Исмаил, цялостен живот е мечтал да стане боен. През 2013 – 2014 година Когато Русия анексира Крим, тогава той реши да остане на работа и се върна назад в Украйна. Той се роди в самостоятелна Украйна и по тази причина реши да се върне ", описа Виктор Генчев. Родителите на матроса към момента нямат връзка с него.

" За последно се чухме на 20 ноември – той ме поздрави за рождения ми ден по телефона. Каза, че желае да ме поздрави, след това сподели, че е на кораба и това беше ", описа бащата – Константин Варимез.

" Казаха ни да не се тормозим, че всичко ще бъде наред. Дадоха ни вяра, че ще върнат децата. Доброволци събраха облекла, артикули. На какво да се надяваме? Чакаме си децата, всички са смутени – желаеме да ни върнат децата ", показа майката Екатерина.

Киев упрекна Русия, че преднамерено блокира двете украински пристанища в Азовско море, като не позволява общо 35 кораба да преминат през Керченския пролив. Президентът Порошенко даже прикани НАТО да се намеси и да разположи свои кораби в морето, чиито води са споделени сред двете страни. Същевременно немският канцлер ангела Меркел насочи апел към управляващите в Киев да демонстрация въздържаност и да не търсят нова ескалация на напрежението.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР