Бесарабска българка от Одеса зове служебното правителство да остави хората,

...
Бесарабска българка от Одеса зове служебното правителство да остави хората,
Коментари Харесай

Бежанци от Украйна на протест в Слънчев бряг, ще алармират ЕС да намали парите за България

Бесарабска българка от Одеса зове служебното държавно управление да остави хората, бягащи от войната в хотелите

Бежанци от Украйна излизат още веднъж на митинг в Слънчев бряг. Пред бТВ Альона, която е бесарабска българка от Одеса, показа, че тя и децата й обичат България, както и връстниците им, избягали от войната. Тя прикани служебното държавно управление да продължи програмата за подкрепяне на украинските бежанци у нас и да остави фамилиите в хотелите, защото децата към този момент вървят в български учебни заведения.

„ България е доста хубава страна. Децата пристигнаха с летни облекла, само че положителните хора им помогнаха. Моля българското държавно управление да ни остави тук, тъй като децата към този момент са привикнали. Те доста обичат България “, съобщи бесарабската българка, която е майка на три прелестни деца. 

„ Искаме да се обърнем към Народното събрание и към българското държавно управление да не прекъсва интеграцията на нашите украински фамилии, които са тук – в Слънчев бряг, в Свети Влас. Общо сме към 3800 души. Много от децата към този момент вървят в български учебни заведения и детски градини. За тях е доста мъчно да изгубят още веднъж дома си и да се интегрират още веднъж “, сподели пък украинската Екатерина Шубина.

„ Пет дни остават до крайния период, в който украинските бежанци би трябвало да изоставен хотелите и да бъдат преместени в държавни бази. Расте напрежението измежду тях. В няколко курорта по Черноморието и в Банско е разгласен митинг за отбрана на правата на украинците в България “, посочи водещият на „ Тази заран “ Златимир Йочев. 

Искаме хората да останат при нас и предложихме това на държавното управление, тъй като в случай че ги реалокират в държавни бази, това отново няма да е гратис, сподели пък хотелиерът от Слънчев бряг Тамара Анастасова.

Тя показа, че с сътрудниците й са съгласни за същите пари да продължат да работят по програмата. 

Хората са изпратили към този момент над 20 писма в Министерския съвет. Те молят да бъдат оставени в хотелските бази, където са настанени, до момента в който не бъде направен проект за действителна интеграция, разясни кореспондентът Лора Стаматис. 

„ В противоположен случай споделят, че ще сигнализират Евросъюза с гледище да приключи или да понижи финансирането на България по стратегиите за подкрепяне на европейските бежанци и тези средства да бъдат пренасочени към други страни, които са основали по-стабилни условия за бягащите от войната “, сподели още тя.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР