Бертенс дебютира с успех над Кербер в СингапурКики Бертенс започна

...
Бертенс дебютира с успех над Кербер в СингапурКики Бертенс започна
Коментари Харесай

Бертенс дебютира с успех над Кербер в Сингапур

Бертенс дебютира с триумф над Кербер в Сингапур
Кики Бертенс стартира с впечатляваща победа присъединяване си във финалите на WTA, постигайки поврат против Анжелик Кербер – 1-6, 6-3, 6-4 в мач от Червената група. Дебютантката от Холандия се класира за Мастърса в Сингапур, откакто международната номер 1 Симона Халеп се отхвърли заради дискова херния.

Началото на дуела по нищо не подсказваше, че актуалната шампионка от Уимбълдън ще допусне изненада в първия си дуел. Кербер пое контрола върху мача през цялото време, а терзанието в играта на Бертенс бе очевидно и непредизвиканите неточности от ракетата й се трупаха непрестанно. След 6-1 в първия сет германката излезе с едни гърди напред.

Във втората част обаче холандката сподели за какво това е най-силният сезон в кариерата й и, че изцяло справедливо се класира за финалите на WTA, въпреки и след отдръпването на Халеп. Кики завоюва частта с 6-3, въпреки че изостана с 2-0 първоначално, с цел да изравни сетовете и да прати срещата в решителна трета част.

Тя бе изключително трагична, като двете се пробиха седем следващи пъти. Напрежението бе голямо, само че в последна сметка по-неопитната от двете на подобен значим шампионат Бертенс резервира самообладание и затвори мача след 6-4, макар че направи 12 двойни неточности на собствен сервис.

За първи път в историята на женския тенис в груповата фаза, всички четири състезателки, които бяха сложени сред 4-8 позиция, завоюваха откриващите си мачове. Това са Елина Свитолина, Каролина Плишкова и Слоун Стивънс. Именно американката през днешния ден победи Наоми Осака в три сета в другия дуел от Червената група. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР