Берое защити трофея си в турнира за Купата на България

...
Берое защити трофея си в турнира за Купата на България
Коментари Харесай

Берое Стара Загора вдигна Купата

Берое отбрани трофея си в шампионата за Купата на България за дами. Пред лична аудитория в Стара Загора възпитаничките на Таня Гатева победиха на финала Рилски състезател (Самоков) с 87:72 (26:16, 20:27, 24:13, 17:16) и взеха златните медали за четвърта поредна година.

Домакините преобладаваха съвсем през целия мач. Тимът от Самоков изигра мощна втора четвърт, в което стартира със серия от 22:7 и поведе в резултата с 38:33 малко повече от три минути преди края на полувремето. Баскетболистките на Берое обаче съумяха бързо още веднъж да поведат в резултата и на почивката имаха преднина от 46:43. През третата четвърт старозагорки от рано натрупаха двуцифрен точков актив, взеха задатък от 70:65 след 30 минути, а в последната част най-голямата разлика в тяхна изгода беше 23 точки при 87:64. В последните близо четири минути и половина домакините не означиха панер, а съперничките им направиха серия от 8:0, само че преднината на Берое беше много огромна и това не повлия на крайния излаз на мача. 
 Шампион 2006 сграбчи бронза в шампионата за Купата на България Шампион 2006 сграбчи бронза в шампионата за Купата на България
Сребърните медали са най-хубавото показване в шампионата на тима от Самоков, който взе бронзовите медали през 2008 година.

Цветомира Наумова беше най-резултатна за Берое с 22 точки. По 14 означиха Теодора Динева и Сиара Ростен, а с 12 приключи Виолина Кочева. 

За Рилски състезател Деница Манолова вкара 23 точки, Вероника Джикова записа 17 точки и 11 битки, а 12 точки осъществя Ивана Бонева. 

Снимка: БФБаскетбол/Фейсбук
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР