Берое Стара Загора затвърди хегемонията в турнира за Купата на

...
Берое Стара Загора затвърди хегемонията в турнира за Купата на
Коментари Харесай

Жените на Берое спечелиха четвърта поред Купа на България

Берое Стара Загора затвърди хегемонията в шампионата за Купата на България като завоюва четвърти следващ трофей. У дома „ зелените “ надделяха не без компликации младия отбор на Рилски състезател с 87:72 в дебюта на самоковки в дуел от сходно равнище.

До почивката, обратно на упованията, окрилени от историческото си достижение и достигането до финала, девойките, водени от Маргарита Маринкова, се бориха като еднакъв с шампионките. Разликата на таблото на почивката беше единствено 3 точки в интерес на домакините. Силна трета четвърт на старозагорки се оказа от решаващо значение за крайния излаз на мача.

Празнуващата през днешния ден рожден ден Цветомира Наумова бе най-резултатна за триумфа на Берое, като си подари 22 точки. Така за празника си тя си подари и наградата за MVP на шампионата.

 По 14 означиха Теодора Динева и Сиара Ростен (9 борби), с 12 приключи Виолина Кочева.

За Рилски състезател Деница Манолова бе над всички в срещата с 23 точки и 9 битки, с дабъл-дабъл приключи Вероника Джикова - 17 точки и 11 битки, като записа и 5 асистенции. С 12 точки се отличи Ивана Бонева.

Деница Манолова стана Най-добър изпълнител на шампионата. Радостина Христова заслужи оценката за най-вече отнети топки, а Виолина Кочева – това за най-вече асистенции.

Вероника Джикова си потегли с две самостоятелни оценки – за Най-добър герой и с наградата, носещ името на някогашната националка Красимира Гюрова за борбен дух.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР