Берое Стара Загора спечели срещу гостуващия Хатай (Турция) с 94:81

...
Берое Стара Загора спечели срещу гостуващия Хатай (Турция) с 94:81
Коментари Харесай

Берое с първа победа на Еврокъп

Берое Стара Загора завоюва против гостуващия Хатай (Турция) с 94:81 (19:27, 24:14, 29:18, 22:22) в среща от петия кръг в група В на шампионата Еврокъп по баскетбол за дами.

Така старозагорки записаха първи триумф и сложиха завършек на серията си от четири следващи поражения в постоянния сезон на конкуренцията.

Българският отбор остава на последното, четвърто място във краткотрайното класиране с баланс 1-4, колкото има и Хатай на третата позиция. Лидер е Университас ПЕАЦ с 4-0, пред израелския Елицур Рамла с 3-1. 

Възпитаничките на Таня Гатева изоставаха след първите 10 минути против Хатай с 19:27, само че изиграха мощна втора и трета четвърт, с цел да стигнат до поврат. В третия интервал преднината на българския отбор доближи 72:57, след което в последната част срещата се доигра умерено.

Пет баскетболистки на Берое приключиха с двуцифрен точков актив. Най-полезна беше Теодора Динева с 25 точки, 5 битки и 6 асистенции, Радостина Димитрова добави 17 точки и 12 битки, а с по 15 точки приключиха Цветомира Шаранкапова и Гергана Иванова. Сиара Ростън вкара 10 точки.

За състава на Хатай с 26 точки и 12 битки се регистрира Алексис Принс.

В последния си мач от групата Берое ще гостува на Елицур Рамла в Израел на 15 декември.

Напред към плейофите на шампионата Еврокъп ще се класират първите два тима от всяка от 12-те групи плюс осем от най-хубавите трети сформира.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР