Берое Стара Загора отново е шампион при жените в баскетбола.

...
Берое Стара Загора отново е шампион при жените в баскетбола.
Коментари Харесай

Берое е шампион по баскетбол при жените

Берое Стара Загора още веднъж е първенец при дамите в баскетбола. Старозагорки опазиха купата си след 3-0 във финалната серия против Монтана 2003. Старозагорки победиха и в третия мач от серията като посетители в Монтана, този път с 83:72 и още веднъж направиха златен дубъл в България.Първото полувреме бе равностойно, като преди почивката домакините даже имаха лек задатък. Старозагорки нанесоха своя удар през второто полувреме и с лекост затвориха серията.

Най-резултатна в дуела за победителките този път бе Радостина Христова. Националката добави и 9 битки. По 20 точки за успеха нанизаха капитанът Виолина Кочева (10 асистенции) и Киара Ростен (10 борби). 11 добави Жаклин Златанова. В мача не игра топ-реализаторът на отбора Теодора Динева.

За домакините с 21 точки се върна Анжелика Митрашинович, като тя добави и 11 асистенции. 13 наниза Шарийн Съдърланд, а 12 – Валерия Алексиева. С 10 точки се включи Габриела Николова.

Това бе победа №23 от 23 мача на отбора в женската А група за Берое Стара Загора, а с тези от шампионата за Купата на България сезонът му в България става съвършен – 25 победи и два трофея. За Монтана 2003 това е трети следващ сребърен комплект медали от шампионата.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР