Берое Стара Загора мина през драматично, но успешно начало на

...
Берое Стара Загора мина през драматично, но успешно начало на
Коментари Харесай

Берое ликува след трилър срещу Балкан в Ботевград

Берое Стара Загора мина през трагично, само че сполучливо начало на новия сезон в НБЛ. Баскетболистите на Даниел Клечков оцеляха против Балкан Ботевград с 92:91 в мач от дебютния кръг. В " Арена Ботевград " двата тима сътвориха среща, изпълнена с значително обрати, изключително в края, само че в последните секунди старозагорци изкопчиха успеха от състава, воден от Васил Христов.

Двубоят за тима от Стара Загора не доигра неговият капитан - Венцислав Петков, който натрупа 5 персонални нарушавания.

Вижте тази обява в Instagram.

Двата тима заложиха на бързото движение в началните минути и размяната на точни стрелби бе факт. Постепенно соловите осъществявания на Антъни Уокър и Кени Дай отвориха пътя на гостите към едноличното водачество. Домакините мъчно намираха причини в нападателен проект и по този метод старозагорци си издействаха актив от 9 точки в края на дебютния интервал.

Двуцифрената разлика за тима от Стара Загора бе факт в хода на втората част, защото Дариъс Банкс пое щафетата от своите съотборници, а Уокър подсети за себе си. Действащите вицешампиони най-накрая загатнаха за своите благоприятни условия в нахлуване и влязоха в релси посредством положителни прояви на Андрей Иванов, Кори Рийвс и Къртис Джоунс, само че гостите не се огънаха и се прибраха в съблекалнята при 45:43 в своя изгода.



Бързата игра бе подвластна и в хода на третата десетка. Константин Тошков, Джоунс и Рийвс се развихриха за балканци, а от другата страна Банкс и Уокър имаха известни проблясъци. Впоследствие Николай Грозев и Георги Герганов се причислиха към огневата мощност на ботевградчани, които влязоха в ролята на еднолични водачи и след 30 минути игра дръпнаха с 11 точки.

Гостите стартираха стремително заключителната четвърт и фантазията им да се върнат в играта се реализира със съдействието на Кръстомир Михов, Мартин Русев, Уокър и Банкс. Иван Гаврилович и Грозев дадоха известна доза успокоение на домакините, само че Банкс и Дай помогнаха на старозагорци да се преборят за цялостен поврат, повеждайки с 2 точки в последните 2 минути. Далечен снаряд на Грозев изведе балканци с точка актив във финалните 28 секунди. Атака по-късно Уокър не сбърка от наказателна линия за нов задатък в интерес на тима от Стара Загора в последните 4 секунди. В ответното нахлуване Джоунс се нагърби с отговорността да прати насладата в домакинския лагер, само че неговия пробив се оказа несполучлив със сирената и всичко свърши.



Антъни Уокър окрили Берое със своите 32 точки и 11 битки. Дариъс Банкс записва 15, 8 овладени под двата кръга топки и 6 асистенции. Кени Дай и Кръстомир Михов осъществиха по 14 точки.

Къртис Джоунс бе над всички за Балкан с 23 точки и 5 асистенции. Николай Грозев записа 14 точки, Кори Рийвс и Иван Гаврилович прибавиха по 12, Андрей Иванов приключи с 10 и 9 битки.

На 14 октомври (понеделник) Берое бъде хазаин на Академик Пловдив, а ден преди този момент Балкан ще има посещение на Черно море Тича.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР