Берое стана вторият финалист в турнира за Купата на България

...
Берое стана вторият финалист в турнира за Купата на България
Коментари Харесай

Берое е вторият финалист в турнира за Купата на България по баскетбол за жени

Берое стана вторият финалист в шампионата за Купата на България по баскетбол за дами, откакто в среща-раванш от полуфиналите надигра в напълно старозагорски конфликт Локомотив с 91:59 (26:9, 29:16, 28:13, 8:21). По този метод Берое в профил противника си с общ резултат от двата мача 169:109. В разногласието за Купата Берое ще срещне първенеца на България Монтана 2003, който във вторник в профил столичния Септември 97.

Подобно на първата среща и в този момент класата на Берое бе доста по-голяма по отношение на тази на Локомотив и разумно " зелените " стигнаха до експресивен триумф. Още до почивката баскетболистките на Таня Гатева имаха голям задатък от 30 точки, който продължи да се усилва до края на третата четвърт, когато доближи 45 точки. В последната част отборът на домакините доста смъкна оборотите и това разреши на Локомотив да направи загубата си малко по-почетна

Най-резултатни за Берое в мача бяха Габриела Николова и Теодора Динева с по 15 точки, а с 12 остана Виолина Кочева. За Локомотив Евгения Нацкина означи 14 точки, 13 прибави Валерия Алексиева, а с 11 остана Стефани Пендова.

Финалът за купата на България при дамите ще се играе на 8 март в столичната зала " Триадица ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР