Берое спечели домакинството си над Спартак (Плевен) с 91:79 .

...
Берое спечели домакинството си над Спартак (Плевен) с 91:79 .
Коментари Харесай

Берое започна годината с убедителен успех

Берое завоюва семейството си над Спартак (Плевен) с 91:79. Старозагорци записаха безапелационен триумф в първия си дуел за новата 2021г.. Берое бе покрай по-изразителна победа след ударното начало, само че разпределяне в третата част ограничи " зелените " в раките на 12 точки.

Дерик Джийн, Брейди Роуз, Павел Маринов, Николай Стоянов и Станислав Ваклинов стартираха за старозагорци в първия дуел за новата година. С тройка на Роуз беройци излязоха напред в резултата. Мартин Маринов от гостите обаче отговори на предизвикването с попадения от зоната на трите точки. Домакините още веднъж излязоха напред след панер на Джийн, само че още веднъж Маринов с тройка изведе своите напред. Спартка усили своя задатък на 5:9, когато старозагорци взеиха всичко в свои ръце. С попадения на Стоянов, Маринов и Джийн Берое поведе с 16:10 в средата на частта. Гостите съумяха да се приближат за малко в резултата, само че с доста съсредоточена и нападателна игра в края беройци затвориха частта с преднина от 13 точки - 33:20.

Втората четвърт още веднъж стартира по-добре за " зелените ". Старозагорци усилиха задатъка си до 19 точки. Авансът успокои прекалено играчите на Берое и това разконцентрира домакините, които решително се бяха устремили към безапелационна победа в първия си дуел за годината. Отпускането в редиците на беройци отвори благоприятни условия за гостите от Плевен, които се възползваха. Спартак смъкна своя пасив на под 15 точки. В заключителната минута преди полувремето двата отбора не откриха път към противниковия панер и частта завърши при тъждество 18:18. Берое резервира преднината си от 13 пункта - 51:38.

След подновяването на играта гостите от Спартак продължиха да бъдат по-концентрирани и проведени, в сравнение с отбора на домакините. Въпреки че смъкнаха от оборотите " зелените " не разрешиха на своя противник да се приближи рисково близо в резултата. До средата на частта плевенчани съумяха да стопят едвам 2-3 точки от изоставането, задържайки се трайно на към 10-11 зад старозагорци. С попадения на Ваклинов, Ники Стоянов, Гавин и Бишъп беройци още веднъж усилиха своя задатък на 15 пункта. Пасков и Мартин Маринов с попадения за Спартак смъкна пасива на 11 точки. В заключителните секунди на частта двата тима размениха по едно попадения. С 22:20 третата четвърт отиде в актива на тима на Спартак, който към този момент изоставаше с едвам 9 точки.

Развитието на събитията през миналите 10 минути очевидно активизира старозагорци за последната част. Тя стартира при резултат 71:60 в тяхна употребява. Бишъп на три пъти още веднъж подвигна преднината на Берое до над 15 точки. В тези първи две минути на последната четвърт към този момент бе ясно, че гостите нямат класата и силите да се приближат до старозагорци. Срещата завърши при крайното 91:79.
 Баскетболният Берое пречупи Черноморец след две продължения
Баскетболният Берое пречупи Черноморец след две продължения

Среащата от осмия кръг на НБЛ беше доста равностойна
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР