Берое сложи край на серията си от три мача без

...
Берое сложи край на серията си от три мача без
Коментари Харесай

И Берое взе своето срещу вече книжните тигри от Бистрица

Берое постави завършек на серията си от три мача без победа против най-удобния противник за това - новака Витоша Бистрица. Битката в покрайнините на София приключи с удобен триумф за старозагорци, които надвиха с 1:0.

Първото попадение, което оказа и съдбоносен резултат върху дуела, падна още преди почивката. След единствено 14 минути игра Педро Еуженио откри резултата, а това след това направи задачата на "бистришките тигри " извънредно сложна. И в последна сметка непостижима.

Мачът стартира равностойно, като нямаше изключително доста забавни обстановки. Първият удовлетворителен удар беше на Драгош Фирцулеску в 8-та минута след центриране на Матеус Леони, само че топката мина настрана от вратата.

На процедура първата сериозна заплаха в мача се трансформира и в гол. В 14-та минута Драгош Фирцулеску напредна по десния фланг и откри на противоположната страна Педро Еуженио. Португалецът навърза двама играчи и с прекрасен удар в близкия ъгъл преодоля вратаря и означи за 1:0.

Последва мъртвило, което беше добре за заралии, тъй като задатъкът им не беше заплашен. Те имаха няколко офанзиви, като при една от тях в 29-та минута Марко Адамович центрира паралелно на голлинията, само че никой не засече топката.

Първата хубава офанзива на Витоша пристигна чак в 31-та минута. Тогава Кристиян Кочилов постави топката на главата на Китан Василев, само че ударът му беше прекомерно слаб и вратарят без проблеми улови.

В 34-та минута беройци вкараха за повторно топката в мрежата, само че напълно справедливо попадението не беше зачетено. Тогава Милен Желев центрира зад отбраната, като четирима негови съотборници бяха в засада. Камен Хаджиев стреля в гредата, а при добавката Мартин Камбуров опъна мрежата, само че подобен гол нямаше по какъв начин да бъде зачетен.

Последната хубава офанзива преди почивката беше за "бистришките тигри ". В 39-та минута Даниел Пеев откри с един пас Димитър Панталеев, който на собствен ред с едно допиране изведе Георги Амзин пред наказателното поле. Той напредна и стреля рисково, като топката летеше под гредата, само че Душан Перниш мазета в корнер.

В последна сметка повече попадения преди почивката по този начин и не паднаха и тя пристигна при един гол задатък за гостите. Втората част стартира в безгрижно движение, като беройци се задоволяваха да държат надалеч от вратата си противника и да нападат рядко, само че рисково.

В 52-та минута беше първият късмет за тях след почивката, когато Мартин Камбуров стреля от воле от границата на наказателното поле, само че вратарят мазета. Четири минути по-късно се откри късмет и пред Фирцулеску след една бърза офанзива, когато той преодоля бранител и си извоюва стрелкова позиция, само че ударът му беше избит от бранител с лице в корнер.

Последва безидейна и скучна борба, ситуациите липсваха, а двата отбора придвижиха събитията най-вече в средата на терена. Което беше и повода да не се случи нищо забавно пред двете порти за много дълъг интервал от време.

Едва четвърт час преди края домакините погледнаха по-смело напред и потеглиха да търсят изравняването. Удар на Кристиян Кочилов в 75-та минута от границата на наказателното поле обаче беше уловен от Перниш.

Влезлият малко по-късно Четин Садула изостри играта на "бистришките тигри " в предни позиции и провежда няколко остри пробива, само че в последна сметка не се стигна до някакви особени рискове в тези моменти.

В тези минути гостите искрено се бяха прибрали обратно и не търсеха повече попадения, тъй като този процес ги устройваше. А Витоша действаше безидейно и статично в предни позиции, без да затруднява Перниш. Едва в 83-та минута Стефан Христов насочи рисков удар към Перниш, само че вратарят улови изстрела му с глава и статуквото се резервира.

В последна сметка този отегчителен дуел не предложи нищо запаметяващо се до края си и Берое се поздрави с трите точки. С тях старозагорци събраха към този момент 20 в актива си и се изравниха с градския противник преди дербито сред тях идната седмица. Витоша пък си остава на дъното със скромните две точици.

Ето и съставите на двата тима:

Витоша Бистрица: Християн Василев, Румен Гьонов, Кристиян Кочилов, Георги Амзин, Димитър Панталеев, Петко Цанков, Радко Мутафчийски, Китан Василев, Стефан Христов, Николай Христозов, Даниел Пеев;

Резерви: Михаил Иванов, Тодор Гочев, Йордан Върбанов, Ангел Стоянов, Четин Садула, Михаил Петров, Ивайло Лазаров;

Берое: Душан Перниш, Милен Желев, Кохей Като, Иван Иванов, Мартин Райнов, Мартин Камбуров, Драгош Фирцулеску, Марко Адамович, Матеус Леони, Камен Хаджиев, Педро Еуженио;

Резерви: Богомил Цинцарски, Карлос Охене, Борислав Цонев, Георги Динков, Серджиу Негруц, Веселин Пенев, Антон Карачанаков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР