Берое се наложи над Славия като гост с 2:0 в

...
Берое се наложи над Славия като гост с 2:0 в
Коментари Харесай

И Берое победи Славия. Кризата при белите се задълбочава

Берое се наложи над Славия като посетител с 2:0 в мач от 5 кръг на efbet Лига. „ Зелено-белите “ започнаха по-добре срещата и съумяха да открият резултата в 18-та минута посредством Алиун Фал. Шест минути след възобновяване на играта Христо Попадийн си означи автогол и Берое поведе с 0:2.

Мачът бе дебют за Мартин Кушев отпред на Славия.

Благодарение на триумфа си старозагорци се изкачиха на втора позиция в шампионата с 11 точки, колкото има и третият ЦСКА. Славия пък остава на предпоследното 13-то място в класирането с едвам една точка в актива си.

Берое започва по-добре срещата и сътвори първата си рискова обстановка пред вратата на домакините. Гаюс Макоута центрира доста добре в наказателното поле на Славия, където Алиун Фал засече топката, само че тя мина над напречната греда на Антониос Стергиакис.

В 6-ата минута Иван Минчев стреля от далечно разстояние и Сергиакис не се намеси доста добре, като топката попадна в Ибрахима Конте, чийто удар обаче срещна тялото на гръцкия пазач. Впоследствие Алиун Фал опита добавка, само че стреля високо над вратата на Славия.

В 13-ата минута Славия насочи първия си удар в очертанията на вратата на Берое. След осъществяване на корнер топката бе изчистена, само че попадна на крайници на Янис Карабельов, който стреля от разстояние, само че Християн Василев се намеси устойчиво и улови.

В 17-ата минута Гаюс Макоута бе изведен на добра позиция и стреля мощно, само че Сергиакис съумя да избие в корнер. След осъществяването на ъгловия удар топката бе пратена в наказателното поле на домакините, където няколко играчи се сбориха, само че в последна сметка тя попадна на крайници на Алиун Фал след груба неточност на Христо Попадийн и тъмнокожият нападател на заралии от непосредствена непосредственост я прати в мрежата на Славия.

В 27-ата минута Радослав Кирилов от Славия стреля рисково от разстояние, само че не съумя да откри очертанията на вратата на Християн Василев.

В 33-ата минута Алуин Фал стреля рисково с глава, само че ударът му мина над напречната греда на Славия.

В 44-ата минута Емил Стоев от Славия опита удар от въздуха по посока на вратата на Берое, само че не съумя да откри добре топката и тя мина високо над гредата.

В началото на второто полувреме Берое опита да означи втори гол. Стив Фуртадо центрира рисково в наказателното поле на Славия, където Еривалдо стреля с глава, само че неопределено.

В 51-ата минута Берое стигна до втори гол. Фуртадо напредна рисково до дясното крило и центрира остро в наказателното поле на домакините, където Христо Попадийн прати топката в личната си мрежа.

Само 120 секунди по-късно Ради Кирилов бе изведен доста добре против вратаря на Берое - Християн Василев, само че се забави и ударът му мина високо над напречната греда на гостите.

В 55-ата минута Славия сътвори едно от най-чистите си положения в мача. Радослав Кирилов откри чудесно Христо Попадийн в наказателното поле на заралии, само че бранителят не съумя да стреля добре и прати топката над вратата на Берое.

В 63-ата минута Берое бе доста покрай трети гол. Крум Стоянов напредна по крилото, като центрира в наказателното поле Еривалдо, само че ударът на новото попълнение на старозагорци мина настрана от вратата.

В 69-ата минута Славия сътвори доста рисково състояние, откакто Емил Виячки стреля с глава, само че топката се удари в гредата на Християн Василев. Впоследствие се оказа, че бранителят на " белите " е бил в засада.

В 75-ата минута Берое стигна и до трети гол. Гаюс Макоута откри чудесно Кукула с центриране по тревата и новото попълнение на заралии се разписа със мощен удар, който първо срещна напречната греда. Впоследствие попадението не бе зачетено от Георги Кабаков поради засада на нападателя на заралии.

В заключителните минути двата тима си размениха по няколко по-опасни положения, само че до нов гол по този начин и не се стигна.

ВИДЕО:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР